vineri, 1 octombrie 2010

Stephen Hawking, omul cu cel mai mare IQ din Univers

 "Pentru ca exista o lege precum cea a gravitatiei, Universul poate lua nastere chiar si din nimic (...) Creatia spontana este motivul pentru care exista Ceva, in loc de Nimic si motivul care face ca si Universul sa existe si noi sa existam", spune Hawking in noua sa carte.
 "Stiinta se bazeaza pe explicatii, religia pe interpretari, insa ostilitatea dintre stiinta si religie le afecteaza pe ambele", spune Jonathan Sacks, unul din cei mai respectati rabini britanici, in replica la noua teorie a lui Stephen Hawking care sustine ca Universul nu a fost creat de Dumnezeu, ci a luat nastere datorita legilor fizicii. "Hawking comite o eroare elementara de logica prin noua sa teorie", sustine Lord Sacks, sef al Congregatiei Evreiesti Unite a Commonwealth-ului.




 Cel mai inteligent om din Universul cunoscut, Stephen Hawking a lansat recent o noua provocare prin ceea ce ne spune despre noua lui carte. Iar rabinul Sacks a incercat o replica, care nu spune nimic, asa cum, de fapt, nici "marele" Hawking nu spune. Dar oamenii au acesta dorinta din totdeauna: sa fie in centru atentie, sa culeaga laurii ideilor "geniale" pe care le emit unei omeniri lipsite in marte parte de propria capacitate de analiza si ratiune. Stiinta, din pacate, se bazeaza pe speculatii, care sunt "valoroase"pentru ca de multe ori nu sunt nici confirmate, nici infirmate. Acum cateva luni spuneam ca Stephan Hawking are insa o problema chiar mai aparte, iar lumina reflectoarelor nu stiu daca reusesc sa-o indulceasca. Problema e cu celebrul pariu a lui Pascal. Desigur doresti certitudine cand ai 65 de ani, o certitudine ca exista sau nu, ceva dincolo de mormant. Frica de necunoscut e suficient de puternica pentru a iti rapi orice liniste sufleteasca, mai ales cand ea nu are nici un fundament. Si atunci incerci sa fortezi nota- Dumnezeu nu exista! Fizica cuantica si gravitatia ne demonstreaza asta (sic)! Ce ne spune Stephan Hawking, de fapt? Ca nu exista nimic! Dar exista gravitatie care poate crea din nimic! Pentru ce s-a mai chinuit Sacks sa dea o replica unei astfel de tampenii, nu stiu! Bine zice Domnul Isus, ca sa nu aruncam giuvaierele noastre in gura porcilor. Cum poti sa-i explici unui om despre Creatia divina cand el e convins ca gravitatia poate apare in lipsa materiei si a energiei? Cand nu e absolut nimic, Hawking crede ca exista fizica cuantica si gravitatie, care (era sa zic- miraculos) in mod stiintific pot creea Universul, omenirea si in secolul XX pe Stephan Hawking care sa ne explice cum sta treaba.
 Cred ca Isus ne poate da certitudine si speranta. Hawking poate da idei care nu lasa nici o urma de speranta...Fiecare individ traieste o viata intamplatoare, creata de gravitatie, murim undeva singuri, timpul asterne uitarea, un hau imens ne inghite si asta a fost tot. Nimic nu conteaza sau a contat. Asta e adevarata filosofie atee...Dar ciudat ca pana si ateii au nevoie de speranta, vor ca viata lor sa fie bogata, frumoasa, doresc iubire, apreciere, isi iubesc copii si le vor o viata fericita, si actioneaza atat cat le sta in putere ca sa o aiba...
 De ce? De ce daca totul e un abis din care iesim pentru o clipa, pentru a ne afunda din nou? De ce iubim, de ce speram, de ce avem incredere in prieteni, in famile, daca doar gravitatia e ceea ce creeaza si distruge apoi? Pentru dincolo de gravitatie, fizici cuantice, abisuri, ceva luceste in aceasta ceata a umbrei mortii. E Lumina Lumii, e Isus care ne cheama la El... E pariul pe care Pascal la castigat!
 Nu vreau sa speculezi nimic, dar de la un om care credea in Dumnezeu, Hawkings ajunge sa nu mai creada decat in fortele oarbe ale fizicii, nu fiindca a descoperit el sau altcineva ceva care sa il determine sa nu mai creada. Nu!  E ciudat ca un om care e aproape paralizat care nu vorbeste fiind ajutat de un aparat special, scrie carti si tine prelegeri...Numai ca Stephan Hawking se vinde inca bine si e posibil ca ceea ce el spune, de fapt, sa nu fie cuvintele lui, ci ale altora care in acest fel mai castiga ceva de pe urma stiintei si in special a valului de simpatie fata de dizabilitatea acestui om! E doar o parere, dar imi e teama ca e adevarata, prea a inceput sa atace religia si pe Dumnezeu, fara sa aiba vreun sens decat profitul "baietilor destepti" care roiesc pe langa el. Iar la ora actuala se vinde excelent ateismul, cu toate teoriile lui de la Big Bang pana la Originea speciilor, si chiar daca nu sunt intelese de omul de rand, totusi mesajul subliminal introdus de acesti autori e perceput de oricine. Iar acest mesaj ii spune omului obisnuit ca poate sa isi traiasca viata oricum, incalcand orice lege (ca doar legiile sunt facute sa fie incalcate), pentru ca daca nu te gaseste justitia omeneasca vinovat, dincolo de viata asta nu o sa te mai judece nimeni!... Trist, dar adevarat! 
mike-adams-god-within-partea-1.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu