luni, 18 aprilie 2011

O marturie a vietii mele - Decaderea (partea 5)

Eram deci dat afara din biserica locala, pentru ca nu poate fi cineva membru al unei biserici fara sa fie la zi cu plata cotizatiei! Nu zic ca nu a fost o greseala din partea mea, indiferent ce scuze mi-as gasi acum. Am gresit! Daca se afla ca ai curvit, comitetul bisericii ma dadea un an afara din biserica. Daca nu plateai cotizatia erai dat afara pe timp nelimitat. Imi vine acum sa rad. Asta e! Regulile stupide  ale Bisericii Catolice au intrat si in biserica penticostala. La fel si gandirea  tot mai ingusta si pervertita a unora dintre conducatorii ei. Cel putin la biserica advantista ni se spune ca relatiile premaritale nu sunt un pacat in sine...
 Alta regula noua descoperita mai ales dupa revolutie este ca trebuie data zeciuiala. Nu am citit asta in Noul Testament, decat in locul unde Isus spune ca aceste lucruri trebuie facute. In alta parte insa vorbeste de cei ce aduceau darul la altar pentru jertfa. Daca in timpul de har ar mai fi necesar zeciuiala, apostolii ne-ar fi invatat despre asta pe noi, neamurile. Am dat si eu zeciuiala si crede-ti ca nu e ca o afacere: dau ca a spus Dumnezeu ca ma binecuvanteaza si o sa imi dea mai mult! Nu vei primi nimic mai mult. E o idee gresita. Suntem chemati la dragoste, nu la afaceri cu zeciuieli si promisiuni din Vechiul Testament. Uneori ar trebui sa ne cercetam si sa ne intrebam cat facem din iubire si cat pentru ca ne asteptam la o rasplata. Din pacate avem gandirea fiului risipitor care in loc sa fie suparat pe raul si suferinta adusa tatalui, se gandea ce bine mananca slujitorii tatalui sau. Oare asta inseamna crestinism: cat voi primi la final? Isus ne mai povesteste de unii care au muncit foarte mult intr-o vie si au fost in final dezamagiti ca stapanul vieii le-a dat la toti aceeasi plata, chiar si celor care au muncit o ora. Mi se pare teribil de corect!
 In septembrie 1999 murea Anca Foca si fratele ei intr-un tragic accident de masina. Ea era prietena cea mai buna a sotiei mele. Alta amaraciune. "Unde este Dumnezeul tau?" ma tot intreba diavolul. Fara prieteni, fara biserica, fara frati si surori, fara incurajari din partea nimanui. Am ajuns intr-un fel ca Iov, dar fara nimic din forta spirituala a acelui om. Am incercat sa ma inscriu la Biserica Baptista nr 1. Dar nu am mai apucat sa finalizez inscrierea mea...Mintea mea era intunecata si nu imi mai pasa. Apoi am facut cea mai monstroasa greseala...Adica nu, a fost doar pe locul doi. Greseala a fost sa-L asociez pe Dumnezeu cu pastorul Ilas. Ma tot intrebam cum poate El sa le permita unor oameni sa ajunga in fruntea bisericilor...Caci ei ar trebui sa fie ambasadori ai lui Dumnezeu, nu "teroristi cu zambetul pe buze" cum spunea pe buna dreptate cineva. Apoi diavolul a introdus un gand nimicitor pe care nu l-am mai sesizat: Dumnezeu nu poate fi decat o fiinta nepasatoare, rece, care nu mai da doi bani pe nimeni, sau ba da, doar pe aia rai. Cititi Psalmul 73! Diferenta intre mine si Asaf este ca eu m-am prabusit. Acum nu mai avea pe nimeni, chiar pe nimeni!  Sotia mea nu m-a sprijinit spiritual, acceptand cu usurinta  noua mea stare. Ba chiar copiindu-ma. Cat timp il ai pe Dumnezeu mai exista sansa. Fara El se termina tot..
 Daca ajungem sa-L vedem pe Dumnezeu ca noi un alter ego al nostru, suntem in mare primejdie. Acum vreo doi ani un pastor si-a inceput predica zicand: "Dumnezeu nu uita sa isi aduca la indeplinire planurile si promisiunile!" Corect, nu-i asa? Eu am zis: "Ce prostie!". Cum esti crestin de doi ani, de zece, de douazeci de ani si trebuie cineva sa iti spuna ca Dumnezeu nu uită sa indeplineasca planurile Sale? De parca totusi ar uita si noi trebuie sa ne dam o injectie cu speranta?...Pai atunci, până in momentul acela, in cine am crezut? Ce Fiinta e aia in fata careia ingenunchem in fiecare zi si ale caror Cuvinte le citim zilnic? Nu uită? Dar cam intarzie, nu-i asa? Hopa! Adevaratul Dumnezeu nu are nevoie sa dea socoteala cuiva, iar noi aia care ne temem ca El uita si intarzie, avem un dumnezeu cam mic si trebuie sa vina cineva sa ne spuna ca El cam intarzie, dar trebuie sa ne descurcam cumva si ca trebuie sa-i scuzam intarzierea in indeplinirea planurilor si promisiunilor Sale...In cine crezi, de fapt? Dar sa revin la mine si nenorocirea in care ma aruncam singur!
 Imediat am gasit anturaje mizerabile care isi "relaxau" viata in carciumi, in alcool si tutun. Sa nu ma judecati prea aspru, nu pentru ca nu merit. Minunile pe care le traisem nu mai contau. La fel ca Petru oricate minuni vezi si poate Dumnezeu face prin tine, in fata unei invaziei intunericului, daca nu esti in Christos, nu te mai ajuta la nimic. Cand Petru a spus ca nu iL stie pe Isus graia adevarul. Poti fi atat de rupt de Dumnezeu, incat sa nu mai stii nimic despre El. Imi aduceam aminte de un Prieten, dar care m-a tradat. Credeam ca Isus m-a parasit si ca nu meritasem asta. Realmente spirtual innebunisem. Unde au fost atunci crestinii mei iubiti? Acolo unde au fost mereu... Nicaieri, ocupati cu viata lor...In fine, nu vreau sa judec pe nimeni si sper daca vreodata am sa mai am un prieten crestin, chiar sa fiu un prieten crestin. Si daca sunt crestin, chiar sa fiu crestin. Caci a fi crestin inseamna mai mult decat sa umpli un scaun duminica la biserica. O spunem atat de des ca a fi crestin adevarat inseamna sa te implici dupa ce iesi din biserica, in restul zilelor saptamanii, incat s-ar putea chiar sa ajungem sa credem asa ceva...Eventual dupa ce ne pensionam, ca atunci o sa avem mai mult timp.
Mort spiritual, asta eram!...Inca ma mai gandeam la Dumnezeu. Culmea, zilnic! Si uneori, ma rugam! Asta trebuia sa inceteze! Dar pentru a inceta diavolul trebuia sa distruga si taciunele care mai palpaia. Cumva a reusit..
 Exista ceva fascinant in aceasta lume. Revelatia! Ea este cea care poate aduce lucruri noi in viata unui om! Am vazut asta in Scriptura. Petru a primit revelatia ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, dincolo de materie si rationamente. Ca la un moment dat nu a mai crezut, asta e altceva. Au fost oameni care au pretins ca au primit revelatii divine de la ingeri precum Mahomed. Chiar daca nu e adevarat, nici unul nu a pretins ca revelatia a primit-o din vidul ateu. Si totusi cele mai ciudate revelatii sunt cele care nu implica aparent pe nimeni, oricum sigur, nu pe Dumnezeu. Va dau doua exemple Karl Marx care a avut revelatia comunismului in Europa si asta pe la 1848, iar Adolf Hitler a avut revelatia national-socialismului care urma sa fie instaurat 10 ani mai tarziu in Germania,  cand acesta era in inchisoare si cand ii dictat lui Rudolf  Hess ideiile lui transformate in cartea numita Mein Kampf. Nici unul dintre cei doi nu a spus ca de la un inger sau Dumnezeu le-au primit, dar au avut o forta teribila in lume. Ei afirmau ca au ajuns sa "inteleaga" mersul istoric al lumii. Erau revelatii autentice, dar demonice, insa ei nu realizau asta. Nu, nu am sarit la vreun eseu de-al meu. Ei bine si eu am primit o revelatie din haul ateu. Veti spune ca vidul nu aduce nimic. Eu zic va inselati! Va voi demonstra in partea a sasea, pentru cine are rabdare sa ma mai citeasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu