marți, 23 august 2011

Prostitutia - un gand

 Doresc de azi sa initiez un ciclu de de opinii despre diverse lucuri care afecteaza societatea de azi si impreuna cu dumnevoastra sa vedem si sa intelegem care ar fi solutiile pentru eliminarea sau corectarea deficientelor aparute. Anticipand spun ca Sfanta Scriptura are in ea raspunsul functional al Celui mai mare specialist in orice domeniu adica Dumnezeu. Azi imi voi exprima o opinie despre prostitutie.

 Sincer atunci cand mi se solicita sprijinul in Facebook pentru o actiune si vad ca aceasta consta prin alaturarea la ea printr-un click de maus a sentimentul unei zadarnicii, a unei pacaleli pe care o propag mai departe.
 Acum cateva zile eram solicitat sa ma alatur unei campanii impotriva legiferarii prostitutiei. Am avut senzatia ca un click al meu nu va insemna nimic, asa ca am trecut mai departe, citind alte mesaje, la fel de importante, caci nu-i asa? Facebook-ul devine o componenta tot mai importanta a societatii moderne, care ne face sa credem ca interactionam unii cu altii, cand de fapt nu o facem, sau ca putem sa ne alaturam la tot felul de Cauze umanitare, cand, implicarea inseamna actiune nu click-uri.
Dar azi vreau sa spun cateva cuvinte despre aceasta trista , dar atat de veche "meserie", daca crede cineva ca este o meserie. Caci eu o vad ca o subjugare a fiintei umane unei alte fiinte umane, pentru supravietuire. Dar cred ca exista solutii pentru asa ceva, chiar daca ar putea sa imi reproseze cineva vorbesc in necunostiinta de cauza. Insa Domnul Isus dupa ce i-a salvat la propriu viata femeii pacatoase prinse asupra faptului, ii spune ca nu o condamna, ci sa se duca si sa nu mai pacatuiasca. Deci El vede solutii si cred ca apeland la El, persoanele prinse in aceasta activitate trista ar putea sa vada si ele scapare.
 Nu stiu cate meserii in lume implica atata rau si durere, dar ma indoiesc ca sunt multe. Insa raul cel mai mare il vad in acei oamenii care din diverse motive doresc sa obtina o anumit a eliberare din tensiunea sexuala, fara sa aiba in vedere ca sexul este lasat de Dumnezeu in casnicie si nu in afara lui, ca o completare a nevoilor partenerului si nu o descarcare de moment, fara, desigur, sa se ia in calcul consecintele lui.
 Din pacate in aceasta tara prostitutia exista, iar legalizarea lui este mai degraba o problema de aducere a unor bani la bugetul staului sau in buzunarul unor conducatori ai statului, depinde de unghiul din care privim. Tragedia unor femei este oricum majora , iar legalizarea ei pe motiv ca ar beneficia de carte de munca si un control medical este o amara ironie, nu ceva bun. Fenomenul pare tratat de guvernanti cu aceasi nepasare a unor doctori care trateaza cancerul cu aspirine.
 Atunci cand femeia pacatoasa este prinsa si adusa la Isus pentru ca El sa fie cumva prins in capcana iudeilor, lipseste o persoana care este la fel de vinovata ca si femeia, dar care in aceea stupida "fratie" masculina nu este invinuit. Un barbat care fumeaza si bea este doar un barbat care isi cauta relaxarea. O femeie care fumeaza si bea este imediat condamnata ca o fiinta ce isi neglijeaza indatoririle de femeie, o betiva care nu merita compasiunea nimanui. Un barbat care merge la prostituate este inteles si iertat ca fiind saracul si el barbat, dar o femeie care pacatuieste astfel e ceva oribil. Iar in societatea iudaica de acum 2000 de ani lucrurile stateau la fel. O femeie era foarte vinovata, in timp ce un barbat era iertat. Pentru ca probabil toti, mai devreme sau mai tarziu apelau la serviciile prostituatelor, ale caror pacate le pareau de neiertat, pe cand ale lor erau tolerate.
 Latura aceasta a prostitutiei nu se ia nicodata in calcul. Anume ca cineva mereu apeleaza la asa ceva. Daca nu ar exista cerere, oferta ar dispare. Ma intreb daca cel mai grav lucru este prostitutia in sine sau apelarea la ea ca forma simpla de a ocoli indatoririile din casnicie.De fapt nu exista prostitutie in sine. Exista o cerinta dupa asa ceva in sine.Nu femeia care isi vinde trupul e atat de vinovata, ci barbatul nepasator murdar in interiorul fiintei sale, care isi potoleste firea pacatoasa in acest mod este principalul vinovat, dar si acel care la o analiza sau o judecata scapa mereu ca e doar barbat si ce sa faca si el saracu'. Un crestin cred ca nu va apela niciodata la aceasta forma de pacat si de umilire a altei persoane pentru ca sa isi potoleasca firea pamanteasca. Ma gandesc ca e una dintre cele mai urate forma de posedare a trupului cuiva, si cred ca chiar a sufletului unei alte persoane. Nu cred ca prostitutia se face doar la nivel de materie, ci si de spirit.
 Cred ca ar trebui nu sa ne rugam ca sa nu se legalizeze prostitutia cat ca oamenii sa devina crestini si sa inteleaga cat de urat este ei sa aiba relatii cu persoane pe care nu le cunosc, nu le intereseaza de nimic din viata lor doar pentru eliberarea dintr-o tensiune interioara, aducand prin raulul lor, suferinta si mai mare altor persoane, care chiar daca nu este constientizat mereu, este o caramida ce se pune intemnitand sufletul lor. Nu ne mira cand citim ca Isus Christos a scos sapte draci din Maria Magdalena. Prostitutia este o cale pentru intrarea acestor demoni, dar cred ca nu doar in sufletele unora care se dedau prostitutiei cat si in sufletele celor care fac apel la serviciile ei. Dumnezeu sa ne curateasca viata si ochii ca sa vedem mereu adevarul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu