marți, 9 august 2011

Un strop de apa pentru Isus Christos

 Ce ar trebui sa alegem? Omenirea mereu a creat idei, filosofii, religii, nu atat pentru ca vedea mediu inconjurator ca pe o amenintare care trebuia scazuta in intensitate , ci ca o metoda de a trai fara sa fie deranjati de vreo fiinta supranaturala sau chiar de propria constiinta.
Omenirea a fost mereu chinuita de pacat si de consecintele acestuia, iar religiile tinteau ca prin cateva jerfe bine plasate, gura zeilor sa fie redusa la tacere. Gura zeilor si a constiintei lor!...
 Crestinismul cand a aparut vorbea de iubire. Cineva spunea acum cateva zile intelegand mesajul lui Christos deformat total, ca Isus vorbeste de sabie , ura , razboi. Da, vorbeste! Dar nu despre ura si razboi impotriva oamenilor, indiferent cat de buni sau rai sunt. Dar ca si un alt domn care avea o discutie in contradictoriu cu doi Martori ai lui Iehova, sustinea ca nu a citi Biblia, dar stia ce contine aceasta...Pavel, insa, confirma ca nu avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva duhurilor rautatii, care actioneaza la nivelul mintii omului! Acolo se construiesc idei, filosofii criminale, care distrug omul. si cum spuneam in alt eseu acolo omul care isi construieste ganduri criminale impotriva semenului, iL ucide pe Dumnezeu prima data, ca sa fie liber sa isi ucida aproapele!
 Oameni isi construiesc teologii si filosofii religioase, nu din invatatura sfanta si curata a Evangheliei nici macar din frazele Cartii Sfinte, ci, culmea culmilor, din cuvinte. Iei cuvinte ca sabie, ura, razboi, foame, moarte la intamplare si gandesti ca Domnul Isus a venit sa aduca nefericire pe acest Pamant care in lipsa Sa era un adevarat Paradis pana atunci!Iei sabie si il vezi pe Isus inarmat pana in dinti ca sa-l de a jos pe Pilat sau pe Irod si sa se faca rege. Nu trebuie citit dialogul dintre Christos si Pilat, ca desigur nu are farmecul ca ala cu sabia! Nu conteaza ca Isus era deja Rege si ca avea o armata care intr-o clipa ar fi desfiintat intreaga Terra...Dar asa e cand unii au invataturile pe care si le doresc, nu cele pe care le invata in adevar Isus Christos si apostolii Sai. Am devenit atat de inteleptii incat stim mai bine cum stau lucrurile cu Dumnezeu, decat a stiut Fiul Sau sau ucenicii Domnului,
 Crestinismul insavorbeste de altceva: de propria jerfa! E foarte usor sa-ti acoperi pacatele cu jertfe de animale sau de mancare! Daca esti bogat poti sa pacatuiesti la greu! E mai complicat cand esti sarac! Dar si atunci mai gasesti niste pui de porumbei, niste turturele, un miel. Ce simplu e... Dar in crestinism e greu Sau ar trebui sa fie daca am merge Pe Cale si nu pe caile placute ochilor nostri. Crestinismul nu e placere, ci e sacrificiu. Inseamna sa iti iei cruceazilnic si sa-L uremezi pe Domnul! Esti chemat ca om sa fii mereu o jertfa! Tu ca om! Nu turtureaua de langa casa, nu berbecul din staul....Nu, ci tu! Tu omul! Spuneam odata ca exista o incredibila posibilitate ca ceva sa calatoreasca in trecut. Ceva ce am eu sau tu, poate calatori in trecut si nu e o nebunie ce spun acum. Pacatul care il fac si cand ma pocaiesc merge in trecut, asezandu-se pe umerii lui Isus Christos cel rastignit!Dar si un strop de racoare!
 Vazand odata filmul Ben Hur am ramas impresionat de acele scene in care Domnul Isus ii da un pic de apa lui Ben-Hur. Apa care il salveaza de la o moarte groaznica. Mai tarziu printr-o intamplare Ben-Hur incearca sa ii dea apa lui Isus care mergea pe via Dolorosa catre Golgota.  Nu reuseste, dar scena m-a impresionat pana la lacrimi. Ce mult mi-as fi dorit sa ii alin si eu durerea lui Isus acolo in aceea suferinta. Of! Credeam ca nu se poate! Ca ar trebui sa se intample o imensa minune ca sa fie posibil....Dar Duhul lui Dumnezeu m-a invatat ca nu e asa! Fiecare pacat pe care nu-l fac si pe care nu-l arunc acum doua mii de ani pe umeri lui Christos e tocmai un strop de apa pe care eu il aduc tot in trecutul atat de indepartat. Fiecare clipa cand nu pacatuiesc si rezist tentatiei e o jertfa si un strop de apa care merge catre Christos!
 Sa nu-L mai impovaram in plus cu pacate si iar pacate! I-a fost atat de greu. Sa fim o jertfa! Sa nu ne jucam cu acele teologii si filosofii care ne invata ca orice am face e bine, si in contextul imensitatii omenirii oricum nu conteaza. Isus a murit pentru fiecare dintre noi, nu doar pentru intreaga omenire si pentru fiecare pacat, nu doar pentru intreaga noastra ticalosie! Sa-i oferim un strop de apa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu