miercuri, 28 septembrie 2011

Ciocanitoarea si lumina

 Acum vreo cateva luni am citit pe resursecrestine.ro un articol interesant despre minunea creatiei ciocanitorii. Daca doriti sa il cititi e aici un link http://www.resursecrestine.ro/eseuri/11226/cine-a-creat-ciocanitorile. La rubrica comentarii un nene tafnos care crede ca stie cum au stat lucrurile cand a aparut viata, isi exprima indignarea ca o singura dovada a creationismului este luata in seama, dar nu si milioanele (sic!) de dovezi ale evolutiei. Din pacate eu nu stiu  precum eruditul comentator, daca evolutionismul are milioane de dovezi de partea sa (nu de alta dar cine le-a contabilizat?), iar creationismul doar una, dar si sa fie adevarat acest aspect, imi pare ca acea singura dovada e mult mai coplesitoare decat toate "milioane" evolutionismului.
Si ca sa va arat de ce am imaginat urmatorul scenariu: Sa presupunem ca ne-am nascut si am trait intr-o lume in care exista doar intuneric. Desigur, intunericul nu exista prin sine, ci este doar lipsa luminii. Insa in aceasta lume trista nimeni nu a vazut niciodata vreo lumina, asa ca e greu sa crezi ca ar fi existat. Oameni ar avea toate celelelte patru simturi, ba chiar si ochi, despre care oamenii de stiinta ar specula intens motivul existentei lor, mai ales ca sunt total inutili si lipsa lor nu are nici o consecinta majora.
 Intr-o astfel de lume doar cativa oameni religiosi, si cand spunem religiosi, spunem incuiati, ar afirma ca ochii sunt creati pentru ca prin ei omul sa vada lumina. Mai mult decat atat, acesti oameni se numesc pe ei Fii Luminii, devenind fara voie subiect de batjocura pentru ceilalti care, desigur, cunosc singurul adevar: acela ca nu este lumina.
 Dar intr-o zi pe cerul fara stele ar palpai undeva departe o stea care ar fi observata de omenire, demonstrand intregii umanitati ca pana atunci s-a inselat crezand ca nu exista lumina. Dovada luminii ar fi cred mai coplesitoare decat miile de ani de bezna totala sau necredinta profunda. Cu toate acestea omenirea va da dovada de aceeasi lipsa de dorinta sa isi schimbe mentalitatea si sa accepte si altceva decat a fost invatata. Vor afirma ca nu au nevoie de lumina, chiar daca aceasta exista. Caci problema nu este in a vedea lumina, ci in a o accepta. Iar acceptarea ei este ceva total diferit. Caci acceptarea luminii ar insemna o transformare a modului de a trai si a vedea viata.
 In pilda mea oamenii ar incepe discutii despre lumina, talk-show-uri nesfarsite la radio, articole nesfarsite in ziare, pentru ca dupa un timp valoarea noutatii sa se stinga si umanitatea sa gaseasca eventual un compromis cu sine si lichideze aspectul existentei luminii, care nu le-a adus o lamurire a problemei, ci o situatie neplacuta in plus. Ba chiar anumite crize de constiinta unei parti nesemificative a populatiei care afirma ca trebuie sa luam foarte in serios existenta luminii. Dar de ce omenirea sa o faca, daor pe baza spuselor unor credinciosi care nu inteleg ca intunericul e mai bun in esenra decat lumina pentru ca ne-am obisnuit in miile de ani de existenta cu el. Caci nu-i asa? Oamenii s-au descurcat mereu atat de bine in bezna incat lumina devine subiect pentru filosofi si teologi, si nu o necesitate pentru cei care au devenit dependenti de intuneric.
 Nu conteaza daca exista dovezi in favoarea Creatiei. Sunt mii de locuri caldute in Universitati, in Institute de cercetare pe care cei ce le ocupa nu le vor lasa doar pentru un adevar banal. Sunt cariere nascute din teoria evolutionista si care capata un aspect politic, in care omul nu mai cauta vreun adevar, ci consolidarea propriei cariere de politician al stiintei, a scaunului de cercetator platit gras pentru nimic. Pentru rezultate care apar foarte rar sau niciodata.
 Oamenii au pretul lor si in acest pret nu va intra Adevarul si Lumina niciodata. Doar banii, faima, posibilitatea de a fi mereu in cercurile inalte ale societatii, puterea cu orice pret...Ca sa accepti adevarul iti trebuie un curaj enorm. Se vor castiga mereu mai multi bani si mai mult respect vorbind despre intuneric ca si cum ar fi ceva palpabil, decat despre lumina care, totusi, in ciuda incercarii oamenilor de stiinta, exista. Asa ca biata ciocanitoare nu va putea sa se bata de la egal la egal cu cei care spun ca au in spate "milioane" de dovezi ale evolutiei. Dar pentru cei care cred ca evolutia e totul am o sugestie: cercetati ciocanitoarea- veti vedea ca cele spuse in acel articol le poate observa oricine, chiar si un copil. Luati apoi doveziile care spun ca evolutia ar fi reala...Ups! Stai ca nu exista! Exista doar presupuneri ca de la ceva s-a ajuns la altceva! Iar asta se numeste stiinta! Mai bine citesc o carte de povesti! Are la fel de multe dovezi stiintifice ca si evolutionismul, ca exista zmei, capcauni si ca acestia traiesc pe taramuri magice. Acolo unde a fost gasit acum 37 de ani scheletul lui Lucy, considerata mult timp veriga de legatura intre primate si oameni!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu