joi, 6 octombrie 2011

The God Within


Avem o ancora adevarata pentru fiintele noastre sau suntem asa cum vor unii sa ne descrie, doar roboti, care culmea pot specula despre ei insisi, fara sa sa intrebe niciodata cum de a reusit materia oarba de a se ridica la un nivel atat de avansat incat sa puna intrebari despre sine...
Pentru cine inca nu a vazut va recomand din nou documentarul. Acest filosof realist demonteaza ideile pe care Stephan Hawking le afirma, printre care moartea filosofiei si a omului ca fiinta cu liber arbitru. Totul este o intamplare dupa mintea celebrului fizician, care a devenit peste noapte promotor al unei neofilosofii , si care ne spune ca totul in om este o reactie care apare la nivel biochimic si care nu se supune vreunei interactiuni cu divinitatea.
 E cu atat mai suparator pentru mine care apreciez filosofia, care daca si-ar indrepta cautarea spre Christos ar gasi raspunsurile la intrebarile pe care si le pune de mii de ani. Filosofia va muri pentru a se naste vie si adevarata atunci cand dandu-se jos de pe piedestal va ingenunchia in fata lui Isus si va recunoaste ca in El este Raspunsul. Caci omul care se intreba inca are o sansa. Omul obosit si sceptic nu mai gaseste nimic demn in el sau in Universul din jurul sau. Si atunci cu toate ca afirma ca filosofia a murit incepe sa se ocupe cu ea.
 Ateismul si materialismul au trecut la o etapa noua. Pana acum omul era masura tuturor lucrurilor. Omul se ancora in sine si chiar daca aceasta era o ancora extrem de subreda, cel putin putea sa dea umanitatii un set de valori pe care sa le urmeze. Etapa noua este "descoperirea" ca nu exista valori. Ca nu exista idealuri, nu exista adevaruri. Adica exista unul singur: ca nu exista adevaruri. Nonsensul devine sens, singurul sens daca se ocupa cativa doctori in fizica si chimie de el.
 Nu mai exista nici macar intrebariile pe care le pune filosofia, pentru ca ea este moarta. Biochimia inlatura ideea liberului arbitru, a gandului...Gandului este un rezultatul sec al unui proces pe care chimia si fizica il desfasoara in interiorul omului, fara ca acesta sa mai reprezinte o forta demiurgica, ci doar o ciocnire de atomi. Dar cu acest concept stupid care niveleaza totul, lasand in urma un desert fara sens, e greu sa nu te intrebi ce poate fi considerat ca sigur. In nuvela Jan Tomaso povesteam cum un profesor de filosofie care propovaduia ideea ca totul este iluzie, refuza sa cada intr-o groapa pe care ar fi trebuit sa o vada ca pe o iluzie. Nu e ciudat cum unii oameni cer altora sa le urmeze perceptele? Dar refuza sa fie primii care le cred si le urmeaza?
 Darwin l-a "demitizat"pe om reducandu-l la nivelul unui animal evoluat. Continuatorii muncii sale i-au perfectionat ideile si au inceput sa vada in om ca individ o lipsa de valoare, atata timp cat ceea ce era important era societatea in ansamblul ei. Astazi asistam la reducerea omului la procese fizico-chimice. Probabil urmeaza sa ni se spuna ca viata insasi este doar o speculatie pe care unii fara habar o incadreaza ca dovada existentei a ceva dincolo de materie...
 Cine este in spatele acestei ofensive care o poarta acesti apostoli ai nonsensului? De ce sa incerci sa distrugi setul de valori pe care inca il mai are omul, daca tu insuti, ca om de stiinta, esti doar un cumul inutil de atomi? De ce glasul tau trebuie sa se auda atunci cand spui ca orice glas e doar o reactie chimica fara sens? Cel face pe al tau mai important? Si daca nu exista nimic important, de ce vedem atata aroganta in ideiile acestea? Cum poate sa coexiste mandria, cu banalitatea unei reactie biochimice fara valoare? De ce sunt atatea cariere construite din faima negarii omului ca personalitate distincta si importanta in Univers? Daca omul este un nimic cum de acelasi om isi anuleaza "descoperiile"cand acestea incearca sa se aplice si la el, cautand bani, onoare, admiratie?...
 Nu sesizati propaganda intunecata pe care Antichristul o face? El distruge nu numai crestinismul, ci si islamul, budismul si orice credinta religioasa care poate gandi la un bine si un adevar care este dincolo de el...Pana si filosofia ii sta in cale si incearca sa o distruga. Pentru ca el vrea sa secatuiasca umanitatea de orice seamana a sens, a valoare...Distruge omenirea economic, cultural, religios, stiintific, pentru ca el sa se prezinte ca fiind Dumnezeu. Intru-un pustiu fara margini isi va aduce oaza lui de apa otravita, iar umanitatea uscata si insetata ii va sorbi minciunile si sensul demonic al fiintei sale blestemate.
 Doar langa si in Christos omul are sens adevarat. Are frumusete! Are raspuns! El este singurul care aduce adevar, pentru ca El este Adevar! Fara El lumea este ceva ce are intrebari si niciodata raspunsuri. El este Raspunsul la orice intrebare pe care sufletul si-ar putea pune vreodata. El este Frumusetea lui Dumnezeu la care nu ne vom satura niciodata privind. El este Apa Vie din care inima se adapa si in care arsita se topeste. El este Painea Vietii! El satura, El umple...Doar in El putem sa vedem lumea prin ochii spiritului si nu prin ochii seci ai biochimiei! El este totul!

Un comentariu:

  1. Doar langa si in Christos omul are sens adevarat. Are frumusete! Are raspuns! El este singurul care aduce adevar, pentru ca El este Adevar! Fara El lumea este ceva ce are intrebari si niciodata raspunsuri. El este Raspunsul la orice intrebare pe care sufletul si-ar putea pune vreodata. El este Frumusetea lui Dumnezeu la care nu ne vom satura niciodata privind. El este Apa Vie din care inima se adapa si in care arsita se topeste. El este Painea Vietii! El satura, El umple...Doar in El putem sa vedem lumea prin ochii spiritului si nu prin ochii seci ai biochimiei! El este TOTUL ! (Mihai Pop) de raspandit :)

    RăspundețiȘtergere