luni, 16 ianuarie 2012

Ipocritul pocait

 Din ce vedeam aseara, centrul Bucurestilor parea lovit de o tornada uriasa. Insa nici o forta a naturii nu lovise acel loc. Pe acolo sute de tineri se luptau cu jandarmii. Nu stiu daca era un gen de "eliberare" a unor tensiuni si frustrari acumulate de-a lungul timpului, dar am vazut in acesti 22 de ani ca asa-zisa democratie si capitalismul din aceasta tara nu functioneaza. De fapt nu mai functioneaza cam pe nicaieri, atata timp cat cei bogati sunt tot mai subjugati de demonii lacomiei si urii fata de ceilalti oameni. Intr-o lume in care urii i se raspunde cu ura si violentei cu si mai multa violenta, unde e locul si pozitia crestinului?

  In Romania dispretul unui om care se considera Unicul si cel Pretios, a transformat Bucurestiul in tribune ale urii. Acest om , presedintele Basescu, este o persoana fara prea multe calitatii umane si mai ales fara calitati crestine. Acum cateva zile am citit in Proverbe ceva ce i se aplica perfect: Cine iubeşte certurile, iubeşte păcatul!...Prov17:19a Din nefericire in 7 ani de mandat prezidential scandalurile s-au tinut lant. Rar au fost persoane publice care sa scape de dezaprobarile sale "oficiale". Nici macar poporul roman in intregul sau, e vazut ca fiind lenes, mereu la birt, avand multe revendicari, dar nefacand nimic toata ziua decat sa stea sa bea. Toate categoriile profesionale au fost luate la rost. Dar el a fost si ministru, si in 1997 cand a reusit sa doboare Guvernul Ciorbea de unul singur. Cat a fost ministrul transporturilor eram si eu printre lichelele pe care dorea sa le distruga pentru ca, desigur, nu faceam nimic la servici, fiind unul dintre grasii care stau pe spatele celor slabi cum s-a exprimat vreo zece ani mai tarziu, incercand o noua invrajbire intre bugetari si cei ce lucreaza in sistemul privat. Eram bugetar... Ceea ce ma facea automat sa fiu un cetatean de mana a doua a acestei tari de mana a treia. Doar el ca minstru muncea, desfiintand CFR-ul, incetul cu incetul si dandu-l pe mana unor persoane care sa aduca bani la pusculita partidului. De cand a devenit presedinte a avut treaba cu profesorii, cu drumarii, cu agricultorii, cu intelectualii, cu ziaristii, cu procurorii, cu politistii. Nimeni care nu ii canta osanale devenea la un moment dat tinta lui. 
 Ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, a fost Raed Arafat, un palestinian care in 20 de ani a facut mai mult decat Ministerul Sanatatii in intregul sau, si a infiintat cu mari eforturi SMURD-ul. Acum domnul presedinte doreste desfiintarea muncii de 20 de ani a acestui om si a acestui serviciu care, in mod paradoxal, functioneaza excelent, fiind unul dintre cele mai bune din Europa. Pentru ca sunt niste baieti destepti care doresc sa faca o afacere din serviciile de urgenta. Dar in tara asta privatizarile au insemnat nu concurenta, pentru un produs mai bun, ci fraude, furturi pur si simplu. S-au privatizat fabrici si uzine pe preturi de nimic pentru utilajele duse repede la fier vechi si terenurile de sub aceste intreprinderi, in timp ce oamenii competenti erau trimisi in somaj. Intr-o tara in care hotia este ocupatia numarul 1 a celor ce conduc orice schimbare va fi perceputa tot mai acut ca o frauda. Cand presedintele cere privatizarea serviciilor de urgenta, ori acum cateva luni demararea rapida a proiectului de la Rosia Montana, chiar impotriva recomandariilor ecologice ale Uniunii Europene care cere eliminarea cianurilor din procesul de extragere al aurului, e tot mai greu sa il crezi ca mai vrea binele tarii. E aproape evident ca exista interese personale. 
 Domnul Arafat ca un om integru si adevarat profesionist stie ca cel mai inteligent intr-o disputa cedeaza. Ii lasa bucuria asta oponentului. Ii lasa "victoria" pe care o poate atarna pe panoplia certurilor si pacatului, pentru a se bucura de inca o mare biruinta. Fiecare victorie ii mareste eul si ii umfla mandria. Il inalta tot mai sus pentru a se prabusi intr-o buna zi de la inaltimea "victoriilor" sale...Ce vedem pe strazi e reactia unui popor care isi vede nimiciti putini oameni de valoare de un om vandut pacatului!
 Si totusi acest om pierdut a reusit sa transmita mesaje crestinilor din Spania sau Italia. Si poate si in alte tari. De la amvoanele bisericilor lor, necuratind locul acela care ar trebui sa fie sacru. Am scris acel pamflet acum cateva luni: Hei tu cel de la amvon? Nu cumva de cunosc?!
 Greseala mea a fost sarcasmul folosit! Nu era nimic de ras! Caci acolo s-a vazut cum un om pierdut, nemantuit, poate sa ajunga la amvon pentru a prezenta ce mesaj vrea, inclusiv unul de respingere totala a tot ce se face in aceste bisericii, atunci cand afirma ca el este la fel cu neoprotestantii, adica crede la fel doar ca el e ortodox! Da? Da, domnilor pastori care l-ati primit si a-ti spurcat bisericile dvs. cu mesajele unui om care iubeste pacatul? Da? Chemarea la Christos a oamenilor nemantuiti nu e adevarata? Daca toata lumea e mantuita atunci care mai e rolul dvs.? Caci vine unul si spune de la amvon ca toti suntem la fel?! Doar niste amanunte ne separa. Dar toti credem, toti suntem botezati, toti avem acelasi Dumnezeu! Serios? Caci eu citesc altceva in Scriptura: Plecaţi, plecaţi, ieşiţi din Babilon! Nu vă atingeţi de nimic necurat! Ieşiţi din mijlocul lui! Curăţaţi-vă, cei ce purtaţi vasele Domnului! Isaia 52: 11 Nu va e rusine? Voi nu iesiti din Babilon! Voi bagati Babilonul in Casa lui Dumnezeu!
 Da! Sunt suparat! Nu pe tineri care devasteaza Capitala, nici macar pe acel om care face totul ca sa umileasca un popor, ci pe cei care stau cu Biblia in mana si actioneaza contra mesajului ei. Nici un politician nu ar avea dreptul sa urce la nici un amvon. Cred ca la ortodocsi lui Basescu nu i s-ar da dreptul sa dea indemnuri de la amvoane, dar poate da la penticostali si la adventistii de ziua a saptea. Nu mai erau sali de spectacol, aule in Facultati suficient de mari pe care Presedintia sa le inchirieze si cei dornici sa ii asculte mesajul si hahaiturile sa o faca? Trebuia in biserica? Trebuia de la amvon?
 Ieri pe un mesaj de protest scria Basescu, ipocritul pocait! Am ramas surprins! Dar e normal, ca daca l-au vazut in bisericile neo-protestante, la amvon, sa creada ca e penticostal sau mai stiu eu ce...Of! Dumnezeu sa aiba mila de noi! Caci noi ii defaimam Cuvantul mai mult decat o fac 10.000 de atei! Căci „din pricina voastră este hulit Numele lui Dumnezeu între Neamuri”, după cum este scris. Romani 2: 24 Caci e evident ca Basescu nu e un pocait ipocrit! S-ar putea sa fie, insa, unii din prietenii lui cu functii religioase in biserici!...


2 comentarii:

  1. Am impresia ca vorbesti cu usurinta despre aceste lucruri si despre Basescu. In primul rand, D-zeu ne spune ca dregatoriile vin de la El si noi nu trebuie sa le batjocorim. Apoi, daca tu sau eu am fi fost in locul lui Basescu nu stiu de-am fi putut face mai mult. Acolo este greu.
    D-zeu l-a ajutat pe Basescu in multe momente grele, dupa cum D-zeu a vorbit multora in acest sens. Este un om cu un spirit al dreptatii de aceea D-zeu l-a ajutat. Si inca il va mai ajuta pt ca face multe lucruri dupa voia Lui.
    Ca n-o fi el perfect, asta e alta treaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Basescu este un om banal, care nu a dat dovada de aptitudini speciale, decat poate de placere fata de scandal,dar ales de o natie care s-a regasit in el, in glumele lui nesarate, in stilul sau de tatuc al romanilor, in bautele de la Golden Blitz, in lejeritatea cu care aborda orice, dovada ca era capabil sa predice de la amvoane penticostale si adventiste, in demagogia cu care a abordat lupta contra coruptiei de aproape opt ani, fara sa faca insa nimic, dar ridicand mereu poporul la lupta impotriva unei clase politice bolnave, dar uitand mereu ca si el apartine ei, impotriva bugetarilor care sunt grasul din spatele slabului, uitand ca si el este un bugetar "gras" care nu face altceva decat sa trancane si sa planga cand nu-i convine ceva. Iar de cate ori a simtit nevoia a scuipat pe aceasta natie facand-o betiva, lenesa si incapabila sa il inteleaga pe el, omul providential! Daca toate dregatoriile vin de la Dumnezeu ar trebui sa fim corecti si sa dam inapoi comunistilor aceasta tara si sa ne cerem scuze pentru revolutia din 1989! Dar culmea este ca nu o facem, dovedind ca suntem ipocriti!
      Eu cred ca Domnul le ingaduie dregatoriile, nu ca le doreste, altfel nu pot sa imi inchipui un sistem care e dat de el, dar care se lupta cu El pe fata! Si apropo, cand Satana si trimisul sau, Anticristul vor conduce pe Pamant inseamna ca Dumnezeu ii va unge ca stapani asupra Terrei? Ca asta va fi unica dorinta a lui Dumnezeu, ori ca oamenii prostiti de amagirea diavolului li se vor supune si inchina?
      In ce priveste spirtul dreptatii al domnului Basescu nu te amagi! Omul acesta e folosit de diavol, nu de Dumnezeu! Dumnezeu aduce pace, mangaiere si iertare! Nu scandal, ura si furie!

      Ștergere