duminică, 25 martie 2012

Ultimul mormant al lui Iisus Christos


Cu câteva zile în urma citeam cea mai "convingătoare" mărturie arheologică despre faptul ca Iisus Christos nu a înviat. S-a descoperit al doilea mormant a lui Iosif din Arimateea și al cincilea sau al șaselea mormânt a lui Iisus. Mai mult decât atât, arhelogii israelieni au descoperit în interiorul mormântului desene "crestine"...Un pește cu ceva în gură, care îi face pe cercetători să se gândească la Iona (sic!)...Am devenit tot mai nedumerit! Era Iona primul creștin de apare în desenele  din mormântul lui Iosif din Arimateea, care devine al lui Iisus din Nazaret?

 Inainte de 1989, cu toate ca aveam puține informații disponibile la aceea data, deja existau trei morminte a lui Iisus. Acum patru ani celebrul regizor James Cameron ne arăta un nou mormânt a lui Iisus, într-un documentar produs de el impreuna cu Discovery Channel, demonstrand - a câta oara? că poți fi celebrul și expert într-un singur domeniu, dar dacă dorești poți oricând sa iți folosești îndemânarea pentru a lovi în creștinism, pentru că acesta nu va reactțona, iar daca o va face, nu va deranja pe nimeni. James Cameron devenea atunci arheolog, arătându-ne măiestria de a face filme, dar nu numai științifico-fantastice precum Aliens, Abisul, Terminator sau Avatar, ori melodramatice precum Titanicul, ci și ca om al documentarelor "științifice" care demoleaza credința "naiva" a creștinilor. Mă întreb cât de științifice sunt aceste documentare care ne arată la trei sau patru ani un nou mormânt al Domnului Iisus. Deja aceste morminte devin realmente un cimitir. Dar cine face filme precum Alien, de ce nu poate face și documentare în care fanteziile scenariștilor să fie pe mai departe folosite, mai ales dacă poarta sigla Discovery Channel. Căci atunci când niște arheologi "descopera" un nou mormânt, hop apare și Canalul Descoperitor de dovezi foarte "știintifice" despre ce doresc patronii săi sa distruga. Nici nu s-a cercetat mormântul cel nou a lui Iisus decât în mică parte, că deja Discovery a făcut un documentar care va fi prezentat în această primavară! Îl așteptăm ca să ne arate cât de proști sunt creștinii și cât de deștepți sunt cei care orbecaie în beznă și penibil, dar numesc aceasta - orbecaiala - știință. 
 Daca Iisus n-a inviat nu există schimbare în nici un om, ci fiecare credincios trăiește încă în păcatele lui. Nu există iertare, nu există har, nu există iubire, ci doar o extinsă amăgire în timp și spațiu. Dacă Iisus nu a înviat trebuie să ne întrebam care a fost sursa unui fanatism religios de neințeles al ucenicilor creștini, peste orice fanatism islamic sau hindus, care cu toate că Stăpânul lor nu a înviat, ei tocmai asta au propovăduit pănâ la finalul vieții lor care a fost de cele mai multe ori violent, murind executați pentru că susțineau învierea lui Iisus Christos! De ce Apostolul Pavel, un inamic convins a lui Iisus, devine creștin și acceptă moartea prin decapitare, el care era un om total conștient de ceea ce crede, nefiind nici măcar o clipă un om care să se clatine în credința sa? De ce dintr-un ucigaș de creștini devine poate cel mai mare creștin al acestei lumii, dacă știa ca traiește o minciună? Au existat milioane de oameni care din cauza persecuțiilor la care au fost supusi s-au dezis de convingerile de care erau siguri ca sunt adevarate, dar să nu te dezici de o minciună  când ești prigonit pentru ea, este imposibil. Cineva dintre ucenici tot ar fi trădat cauza unei religii false, în fața spectrului torturii și morții. Până și Iuda, devenit inamic al Învățătorului său și care a înteles gestul său de tradare la final, nu a putut suporta vina și s-a spânzurat. De ce s-a simțit Iuda vinovat, dacă Iisus era un oarecare om din Nazaret?  De ce să te spanzuri pentru un banal tâmplar care nu a adus nimic în lume, ci doar inventarea unei religii false? Dimpotrivă, Iuda ar fi trebuit să se felicite, dacă așa cum ne învață cei care urasc creștinismul, totul e doar o minciună. Pentru că a luptat pentru "adevar", așa cum e înțeles de cei de la Discovery Channel.
 Acum vreo doi ani într-un alt documentar, scenariștii canalului iși imaginau cum ar fi dacă un asteroid ar lovi Terra. În câteva săptămâni Omenirea urma să dispară. Dar în documentarul realizat cu mijloace artistice realiste, apare o scenă foarte interesantă după părerea mea: câțiva creștini împărțeau pliante în care îi îndemnau pe oameni să se pocăiască, căci finalul, de data asta, era chiar extrem de aproape. La o distantă de câteva zile. Nimeni nu mai avea nici un dubiu. Unul dintre cei ce încă supraviețuia după primele distrugeri ale unui masiv asteroid, primește un astfel de pliant pe geamul deschis al automobilului său, îl parcurge câteva clipe, și apoi, furios îl mototolește în pumn și îl aruncă afară. E un gest simbolic al canalului Discovery pe care nu aveau cum să-l rateze și în care îi vedem întrega politică de ură a tot ce este creștin.
 Pentru câteva zile m-am simțit supărat după acest documentar, pe acest gest încărcat de simbolism plin de răutate al canalului. Dar apoi am înțeles un alt adevar, o laudă ( paradoxal!)pe care canalul tv o aduce creștinilor, fără măcar să realizeze acest lucru. Dacă în condiții normale canalul ar fi atacat creștinismul cu vechea idee, dar încă folosită și eficientă pentru cei care de fapt vor justificări pentru a nega credința creștină, că liderii spirituali creștini nu vor altceva decât să înrobească masele, pentru a-i stoarce de bani, de a avea putere și tot felul de privilegii, scena aceea împresionantă din documentarul canalului Discovery, din finalul omenirii ne arată că nici patronii postului nu cred în ceea ce folosesc contra creștinilor. Căci cine ar mai dori bani, privilegii,  putere, membrii noi în biserici, când omenirea iși numără la propriu orele rămase? În timp ce toți fug care încotro, încercând să iși scape viața, creștinii încă au puterea de a se gândi la alții, la sufletelor semenilor săi, încercând să îi ajute! E poate cel mai frumos compliment adus de acest canal tv care nu are morală și etică, adus creștinilor.
 Că vorbeam de etica acestui post tv, sau mai bine zis de lipsa eticii, putem să vedem cum neagă orice manifestare supranaturală în numele științei, dar vezi o grămadă de documentare despre apariții ale fantomelor în castelele din Scoția sau în America, lăsându-ne să ne întrebăm dacă cei care ntroduc în grilă programe ce se situează pe poziții divergente, nu suferă de forme reale de schizofrenie, atunci când o întocmesc. Însă numitorul comun e doar lupta împotriva creștinismului. Pentru ei Dumnezeu nu exista, Sfânta Scriptură e falsă, Iisus a murit și se află încă în unul dintre cele cinci sau șase ori șapte morminte, pe care ei le-au descoperit până acum, nu există viată după moarte, nu există supranatural... Dar exista fantome, există strigoi, care sunt sufletele celor ce au fost, de regula, uciși violent, în urmă cu câteva sute de ani. De asemenea nu o sa auzi un cuvânt denigrator la adresa Islamului. De ce nu ne spun ca zborul pe măgăriță a lui Mahomed este imposibil? Sau capacitatea acestuia de a taia luna cu un deget, ca apoi să o lipeasca la loc, e putin probabilă? Pentru că etica lor ține de bani, de ură și de propria frică...Și așa ajungi să descoperi nu numai "adevăruri" despre creștinism, dar și despre Islam.  Adică nu! Căci patronii canalului nu au curajul să le spună nimic mahomedanilor, pentru ca dacă ar face-o ar trebui să se intrebe nu dacă, ci când ar sări in aer ei și postul lor.
 Aștept ziua când se va descoperi un nou mormânt, sau o nouă Evanghelie, poate evanghelia lui Irod ori a lui Pilat, sau cand Giulgiu de la Torino va redeveni un fals, cand un nou Cod a lui Davinci sau a lui Michelangello ori Rafael, va fi descoperit și care va aduce "lumină" celor de la Discovery sau  lui Dan Brown. Pănâ atunci o sa schimb canalul tv pe Mezzo...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu