marți, 28 august 2012

Nu mai votez politica!

 Nu mai vreau să votez!...E greșit? Unii boicotează de dragul și la sugestia unui om!...Eu încerc să fac de dragul unui principiu pe care l-am crezut- că ar exista democrație!
 Ieri mi-a căzut pe mana un număr din mai 2012 al Turnului de Veghe al Martorilor lui Iehova. Acolo era un articol despre (ne)implicarea creștinilor în politică. Să mi se dea voie, înainte de a fi judecat, să spun că mereu am ascultat ce au avut de spus martorii lui Iehova, catolicii, baptiștii, penticostalii, ortodocșii si alții, care in mod sincer au căutat Fața lui Dumnezeu! Oricum eram cam "subtirele" argumentele! Dar ele exista! Întrebarea pe care mi-o pun și v-o pun dumneavoastră, celor ce încă citiți ceea ce scriu, dacă implicarea în politică este normală...Eu cred ca nu și de aceea, direct sau indirect am ajuns să fiu considerat Iuda Iscarioteanu și Antichristul! Cam multe deodată, dar poate că asta par a fi!...
Cumva, prin cele scrise pe blog, am supărat persoane, somități religioase, care simt în politică o mare regăsire! Și nu banali, dar iubiți comentatori ai unui banal blog, ci oameni care cred că pot influența o intreagă țară! Sau măcar al unui întreg Cult!
 A existat reproșul supărat și batjocoritor al acestor pastori si activiști politico-religioși, că și Ioan Botezătorul în mod public si politic a protestat împotriva lui Irod, rege care trăia intr-un mod scabros  cu cumnata lui, pastorii care au confundat ideea ca public și politic ar fi cumva identic! Ce înțeleg eu, citind Sfânta Scriptură si care nu am miile lor de predici si nici zeciile lor de carti, este ca antemergătorul lui Christos, Ioan Botezătorul, nu s-a implicat politic, ci a sancționat moral și spiritual un păcat și un om, care fiind in fruntea unei natii trebuia sa dea un exemplu! El nu a cerut aducerea altui demnitar în locul lui Irod, ci a protestat împotriva păcatului!... Ioan Botezătorul nu a cerut înlocuirea lui Irod, ci pocăința acestuia! Înlocuirea lui Irod ar fi fost un gest politic, pocăința lui Irod ar fi fost însemnat un gest al credinței!
 E trist că nu vedem in Isus Christos exemplul perfect! Ne aruncăm spre Ioan Botezătorul pentru o justificare simpla, banală, de moment, spre David, spre Iov și spre oricine altcineva, fără să ne intrebăm dacă ei nu au avut slăbiciuni... Dacă slăbiciunile lor nu devin, atunci cănd le îmbrătișăm in mod total si crezurile noastre...Dacă Ioan Botezătorul este în totul exemplul nostru, nu ar trebui să fim corecți si să ne întreb dacă Isus a fost sau nu Mesia? Este Christos Domnul nostru sau ar trebui să așteptăm pe Altul? Iar dacă nu, de unde țncep și unde se termină aprecierile noastre sincere?  De ce ar trebui să tratăm evenimente diferite în mod diferit, doar pentru a ne justifica? De ce facem slalom prin viața oamenilor lui Dumnezeu alegând doar trofeele victoriilor și niciodata lacrimile lor? Îl vedem pe Ioan Botezătorul strigând împotriva păcatului, dar ne temem să fim prinși în menghina psihică și spirituală a temniței! De ce nu alegem "politica" lui și apoi celula îndoielii și suferinței, iar apoi tava pe care să ne stea capul? Undeva un pic mai departe Salomeea dansează!...Și noi nici nu ne dăm seama...
 Christos ne spune sa ne lepadam de noi înșine și să-L urmăm! De ce pasii Săi și apoi ai lui Pavel erau ce trebuia urmat și nu altceva?
 Greșesc că nu mai votez? E ceva rău atunci când ințeleg ca dincolo de vreo Teorie a Conspirației nu există democrație? Că incă pot să spun oamenilor de Christos? Că încă?...

2 comentarii:

  1. 1 Împăraţi 12:16
    Când a văzut tot Israelul că împăratul nu-l ascultă, poporul a răspuns împăratului: „Ce parte avem noi cu David? Noi n-avem moştenire cu fiul lui Isai! La corturile tale, Israele! Acum vezi-ţi de casă, Davide!” Şi Israel s-a dus în corturile lui.
    E bun exemplul dat de tine, cu Ioan Botezatorul, dar ce zici de cel de mai sus?
    Mihai votul e un dreptv castigat la revolutie. Revolutie care a dus la caderea comunismului, deci a fost de la Dumnezeu. Revolutie care a dus la castigarea unor drepturi cum ar fi faptul ca te poti duce Duminica liber la adunare fara sa te temi ca vine securitatea si te aresteaza, sau prin faptul ca scrii liber ceea ce gandesti pe acest blog fara sa te aresteze nimeni.
    Drepturile enumerate mai sus sunt prevazute in constitutia Romaniei. Pe langa aceste drepturi se enumara si dreptul la vot.
    Democratia este opusul dictatirii, in primul rand datorita dreptului de vot. Acest drept da puterea poporului de a-si alege lideri sau de a-l schimba. Numeste cum vrei.
    Dupa cum interpretezi tu.... a vota este un pacat. Eu nu cred lucrul asta. Eu ii multumesc Lui Dumnezeu pentru aceste vremuri de pace si libertate si stiu ca asa ceva nu se poate intampla decat intr-un regim democratic.
    Desigur, in vremurile din urma oamenii isi vor da invatatori dupa poftele lor dar asta e altceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca a vota este o pacat, doar pare a fi o inutilitate. Daca Basescu are impotriva votul a 88% dintre oamenii care isi exprima clar o pozitie fata de el, vine cineva si ne spune ca de fapt nu conteaza. Ca nu conteaza ce votam aici in tara asta daca Barroso si Merckel nu sunt de acord. Si cum cred ca UE este fundatia prin care Antichristul va lucra ma indoiesc ca intoarcerea lui Basescu are ceva "democratic" in ea, cat mai degraba demonic. In 22 de ani am inteles ca totul e o mare minciuna...Dati-mi voie sa fiu total dezamagit!

      Ștergere