sâmbătă, 13 octombrie 2012

Uniunea Europeana- implinirea unei profetii - Nobelul minciunii! (partea 1)

 Anul acesta Premiul Nobel pentru Pace a fost obtinut de Uniunea Europeana! Pe motivul ca lupta pentru pace si drepturile omului. Sincer am fost surprins si dezgustat. Un superstat primeste cea mai inalta distinctie pentru ceva ce nu este foarte adevarat. Pacea si drepturile omului pe care le promoveaza aceasta institutie atotputernica in mare parte din Europa, ar fi reale daca nu am vedea ce se intampla in cadrul ei, cu state sarace sufocate de birocratia proprie si  a Uniunii, a caror cetateni sunt transformati in sclavi in propriile tari, pentru ca cei bogati din Uninunea Europeana sa devina si mai bogati, cu o moneda inventata artificial si care e in pericol de a se narui sub propria greutate, dar care va lovi pe toti cei care au contact direct sau indirect cu ea, cu o criza ce nu mai ia sfarsit, cu probleme de tot felul.

 In 2009 Barrack Obama primea acelasi premiu, nu pentru ce facuse in cele cateva luni de mandat la Casa Alba, ci mai de graba ca o incurajare dupa ce SUA scapase de tirania lui George W. Bush. Caci de acum in America sub comanda tanarului, dar prea putin energicului Obama, in Tara Fagaduintei va curge din nou laptele si mierea, iar visul american din nou se va putea implini, dupa ce acestea fusesera restrictionate de conducerea prezidentiala republicana. Am avut si atunci aceasi senzatie ca mare parte din criteriile obiective ale acordarii Premiului Nobel pentru Pace au fost eliminate, inlocuite cu simpatii politice si doar atat.
 Noi romanii, in naivitatea care ne caracterizeaza, am fost atenti la orice gest, persoane ori institutie care ne-ar putea scoate la mal mai usor. Daca am fi fost un popor crestin cu adevarat am fi stiut ca luptele spirituale si materiale le putem castiga doar avandu-l pe Dumnezeu in fruntea noastra. Dar asa ne-am lasat amagiti de sloganuri false ale celor ce ne aduc promisiuni cu ghiotura, despre un trai si un destin maret in cadrul democratiilor din Europa! Ca intrand in UE am intrat in marea familie europeana de care am fost privati de comunism. Dar sunt curios daca entuziasmul romanilor ar fi fost la fel de mare daca am fi stiut ca dulcea promisiune a prosperitatii, a democratiei trainice, a drepturilor omului sunt puse in umbra de realitatea cruda ce se poate vedea clar in Grecia, Spania, Italia, Marea Britanie sau Franta. Democratia acestor tarii ne arata ca ai un singur drept: acela de a protesta! Un lucru bun, dar inutil atata timp cat urechile guvernatiilor sunt surde! Exista lucruri care imi par mai importante decat dreptul de a cere demisiile guvernantilor: acela de a duce o viata decenta, pasnica, demna. E ceea tot mai des pare ca nu se mai poate realiza in aceasta Uniune Europeana, cu toate ca iata - tocmai pentru aceste considerente acest suprastat multinational a fost premiat!
 Va spuneam mai demult aceea anecdota cu un imparat spaniol - Carol - care fiind infrant mai mereu in razboaie, ca o compensatie stranie, a cerut sa i se spuna Cel Mare, iar cetatenii din Imperiul sau au fost de acord! Imperialul lor conducator lor incepuse sa semene cu o groapa: cu cat pierdea mai mult pamant devenea mai Mare! Poate si UE cu cat pierde posibilitatea de a asigura cetatenilor sai drepturile elementare legate de viata, devine tot mai democratica, devine aparatoarea dreptului de a protesta in van si de a spera inutil.
 Sa nu ne iluzionam! Miscarea cu Premiul Nobel este o noua manipulare intr-o incercare ca cei mai slabi de inger, cum se spune, sa-si recapete credinta si speranta intr-o institutie care poate ca la baza ei nu a avut o idee rea (cu toate ca sunt milioane care afirma acelasi lucru despre comunism), dar a fost atrasa in jocul politicii de cea mai joasa speta, prin refacerea profetita de Sfanta Scriptura in Daniel, cu privire la noul Imperiu Roman, cel mai intins Imperiu din istoria omenirii care nu a fost ca in alte cazuri conditionata de existenta intemeietorului sau.  Poate ca Ginghis-Han a avut un imperiu mai intins, dar cea mare pare parte a pierit dupa moartea lui. Poate Napoleon sa fi cucerit mai mult, sau Hitler, dar tot ce ei au facut ei a pierit in cativa ani! Imperiul roman de rasarit, de exemplu a durat inca o mie de ani dupa cel din partea vestica a Europei se prabusise sub loviturile barbare ale migratiilor!
 Unii clameaza transformarea Europei intr-un stat federal dupa modelul Statelor Unite ale Americii! Presedintele Traian Basescu cere destul de des aparitia Statelor Unite ale Europei, ca solutie pentru rezolvarea problemelor tarii noastre si a Europei. Dati-mi voie sa-i intreb pe cei care il sustin dintre crestini si cu care am avut destule divergente, daca nu comit o eroare, pe care atunci cand o vor regreta si imi vor da dreptate, nu va fi prea tarziu! Eu nefiind fan al UE si cu ata mai putin al Statelor Unite ala Europei, ma rog lui Dumnezeu sa zadarniceasca aceasta constructie, pe care din cat inteleg din Sfanta Scriptura, Antichristul isi va ridica tronul!
 Sper sa nu gresesc dar Mihai, fiul lui Richard Wurbrand ii aratase tatalui sau ca nu trebuie sa ne supunem profetiilor. Culmea e ca trebuie sa ne luptam impotriva lor! Profetia este o afirmatie despre viitor, nu implinirea ei! Luptati-va ca ea sa nu se implineasca!

In partea a doua a acestui eseu va voi arata cum in 1976, in filmul Omen se stia si se afirma atat de clar de refacerea Imperiului Roman pe baza Pietii Comune, cum se numea atunci actuala Uniune Europeana!

Un comentariu:

  1. Interesant!
    UE a primit premiul Nobel pentru pace, ceea ce imi aminteste de peremiul Nobel tot pentru pace acordat in 1994 lui Yasser Arafat, alaturi de premierul israelian Yitzhak Rabin si de ministrul de externe Shimon Peres. Despre ultimii doi nu comentez, dar despre Yasser Arafat care era cunoscut ca un sustinator al terorismului, deci nu ma mira faptul ca anul acesta i-a venit randul si UE sa-si ia plata acum mai inainte ca sa domine prin anticrist sau cum o arata cartea Apacalipsei ca o fiara ranita de moarte dar vindecata de rana ei. Se pare ca si-a pregatit calul alb anul acesta. Dar vai de noi ce va urma pe urma...

    RăspundețiȘtergere