luni, 16 septembrie 2013

Politica Legii - Legea Politicii (partea 1)


Anul trecut, in 2012, a fost un an plin de evenimente politice. In ianuarie au fost protestele violente din Piata Universitatii din Bucuresti impotriva presedintelui Romaniei, care facuse gafa monumentala ca sa se ia in direct la o televiziune de un profesionist bine-intentionat ca Raed Arafat, si care a dezgustat o tara satula de vorbarie si scandal politic perpetuu. Ceva mai tarziu premierul Emil Boc demisiona, fiind mai degraba o victima colaterala a unei conduceri prea putin capabila de solutii viabile din punct de vedere economic, social si politic. Ce a urmat se stie: un guvern Ungureanu de nici trei luni, apoi unul care l-a adus pe Victor Ponta in fruntea Executivului. Apoi in acel fierbinte iulie incercarea nereusita a liderilor USL de a-l demite pe Basescu intr-o actiune de gen blitzgrieg, oprita de urmasii celor care au inventat notiunea aceasta.

 Am considerat in tot acest timp ca un crestin nu ar trebui sa faca politica. In special liderii care au acces la microfoanele amvoanelor, posturilor de radio sau a televiziunilor crestine. Expunandu-mi opinia pe acest blog si pe blogurile liderilor crestini infierbantati de lupta politica, am ajuns sa fiu etichetat ca un Iuda Iscarioteanu, AntiCristul 666 si numele sa imi fie batjocorit la propriu. O greseala gramaticala facuta de mine, lipsa unui "i" l-a facut pe un bun crestin, amic cu pastorul romano-american de Arizona si care ma facuse in fel si chip sa spuna ca ar trebui sa il pun din numele meu Mihai. Liderul religios care fusese periat si imbarbat de acest lucru i-a transmis acestui crestin ca a pus punctul pe "I". Ceva mai tarziu cand i-a trecut euforia batjocoririi mele a retras ceea ce a spus acel om si el...Pacat! Dar o chestiune ciudata si interesanta o spune Pavel si ar trebui sa luam toti aminte la ea este atunci cand afirma ca simte placere inclusiv in defaimari...Cumva ma incearca si pe mine acelasi simtamant.
 Spuneam acum cateva zile despre cum exista religii crestine si cumva exista astfel o pierdere pentru toti... Dar exista si o alta fata a monedei, aceea in care ecumenenismul religios nu ajuta pe nimeni. Exista si asta!... In primii ani ai Bisericii Primare vedem despartiri intre crestini pe baza de idei religioase atunci cand unul era a lui Pavel, altul a lui Chifa, altul a lui Apolo sau a lui Christos. Nu neaparat in Ierusalim, dar in alte orase in care crestini fragezi, dar cu pretentii spirituale,  doreau sa fie altfel decat ceilalti crestini. Evident ca totul era pornit din mandrie...Smerenia nu poate sa te determine sa il vezi pe cel de langa tine inferior tie, ci doar aroganta si dispretul... Cand tu te vezi sfant si pe aproapele tau doar un pacatos exista o problema. Dar orice crestin trebuie sa auda nu doar spuse, ci sa priveasca la roade! Ne place ades doar sa ni se incante auzul, dar nsa nu ni se umple ochiul de durere si suferinta, de intuneric si pustiu! Dar totusi cresc struguri in spini sau smochine in maracini? Pavel insa spune ceva fenomenal:...căci trebuie să fie şi partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiţi buni. 1Cor11:19.
 Inca sunt intristat de ce a putut face Traian Basescu in 2008 in biserici crestine romanesti, cu acceptul liderilor religiosi penticostali si adventisti, in Spania cand a urcat la amvon si afirmat ca el este asemeni cu crestinii nou-nascuti prin apa si Duh, ca EL are acelasi DUMNEZEU, aceeasi CREDINTA, dar ca el isi face in plus o cruce!... Asa sa fie? Presedintele isi traieste aceasi viata spirituala pe care orice adventist sau penticostal o traieste? Se roaga, se smereste, daruieste, tine post, sta in priveghere ca  orice crestin? A fost si el urmarit cand comunismul inca era la putere pentru credinta sa? Era persecutat la locul de munca pentru ca il marturisea pe Isus Christos? Da? A facut acest individ botez in apa public si tot public cu toate consecintele de rigoare a afirmat ca il va urma pe Domnul pana la moarte? Caci daca nu, avem o enorma problema!!! Ce cauta acest individ la amvon sa ne spuna ca el este identic cu noi? Si de ce penticostalii si adventistii ce-i ascultau predica nu i-au strigat sa plece de acolo, ba inca l-au aplaudat! Ce a-ti aplaudat, frati crestini? Un om pacatos pierdut, care v-a merge in iad daca nu se intoarce cu adevarat la Christos, mincinos, iubitor de pacat si care v-a luat mintea fermecandu-va pe toti cu un titlu efemer! Trebuia sa iesiti cu totii afara si sa-l lasati pe acest om si cu prietenul sau pastorul religios platit sa isi expuna minciuniile si dispretul fata de lacrimiile voastre pentru cei nemantuiti... Si vorba cuiva ,cum de ati permis unui filistean, unui netaiat imprejur spiritual sa va invete din manualul sau plin de pacate? Sa va fie rusine!!! Ati transformat adunarea crestina intr-o adunatura in care ati impletit sfintenia cu mizeria, lumina cu intunericul, adevarul cu minciuna...Orice drogat care mai tarziu va veni si va v-a spune ca  si el crede va vrea la amvon sa va spuna cum stau treburile. Si apropo! acest om care se crede mare lider peste Romania iL batjocorea pe Dumnezeu ( un Goliath al Romaniei care nu ne-a facut macar sa tremuram si sa ne ascundem ca vechii evrei la auzul blasfemiilor , ci sa-l aplaudam), spunand intr-un s(z)oi de banc ca Dumnezeu isi va termina mandatul, dar coruptia nu va fi eradicata din Romania. Felicitari crestinilor romani din Spania - v-ati facut si cu un blasfemiator de profesie! Si m-ai aveti curajul sa vorbiti de treziri spirituale!!! Inca o data sa va fie rusine!!!
                                                    ***************
 Dar nu au gresit doar  ei...Acum aproape doi ani un pastor roman din Chicago s-a "trezit" cu Victor Ponta, care inca nu era premier ca a venit sa asculte Cuvantul Domnului in aceasta Biserica Penticostala. I-a oferit microfonul pentru un salut. Caci acest pastor pe care il respect, oferea microfonul celor care veneau sa aduca un salut...Dar vedeti asa sunt eu un carcotas...Cu toate ca Ponta nu stiu daca intra macar o data pe an intr-o biserica neo-protestanta sa asculte ceva despre necesitatea sa de al primi pe Christos! Bine ca macar are bunul-simt si nu predica!
 Venise acum vreo zece ani intr-o adunare baptista din Brasov, intr-un loc care fusese inainte un bar, devenita Biserica ( mai rar asa ceva!) un om dornic sa bea ceva. Eu eram pentru prima data acolo si mi se parea ca "insetatul" deranja... Nu deranja, dimpotriva cred ca a fost sincer si oarecum valoros. A fost totul foarte interesant! Nu a facut scandal, a plecat nedumerit , dar linistit asa cum venise...Gandindu-ma la el dupa niste ani cred ca in lumina asta - ca cel nou-venit trebuie sa i se acorde microfonul, ar fi trebuit si aluia din strada venit prima oara, dupa un rachiu sau doua , sa ne expuna ceva, asa, niste consideratii personale si religioase, cum ca suntem la fel, identici spirituali pana in varful unghiilor noastre religioase, poate doar ce bem ar fi relativ diferit, dar toti credem in ceva, ne facem o cruce, saltam paharul si zicem convinsi: Doamne, ajuta!" Crestinism ?...
 Daca Ponta avea dreptul sa ne salute, de ce nu si toti aia de pe strada care greseau usa pliabila a Saloon-ului, cu una mai grea a bisericii, nu aveau acelasi drept? (Fusese o intrebare pe care i-am pus-o cam in acelasi timp cu un pastor de Onesti, care culmea gandeste cumva ca mine in privinta politicii). Nu este aceasta o discriminare? Daca Basescu ne poate predica, de ce altcineva nu poate, cum ca acolo la  amvonul penticostal ar fi un fel de Sfinta-Sfintelor? Daca este asa, nu cumva ati implinit o profetie a finalului acestei lumii si l-ati adus mai aproape pe adevaratul Antichrist (si nu pe mine, chiar daca unul din liderii religiosi de Arizona, m-a denumit asa) ?
 Da! ma opun ideei ca un crestin sa se ocupe de politica. Ideea pastorului arizonean a fost ca uite ma ca si Ioan Botezatorul i-a replicat lui Irod ca se iubeste cu nevasta fratelui sau! Si asa este! Ca nu-i asa? asta dovedeste ca Botezatorul s-a implicat in politica de pe acea vreme...
 Sincer un timp nu am stiut exact ce raspuns sa ii dau omului care ma facea un soi de Iuda sau 666.  Insa Ioan a fost impotriva pacatului. Politica ar fi sustinut schimbarea din functie a lui Irod! Credinta cere schimbarea inimii...La Ioan Botezatorul au venit atatia oameni, dar niciodata el nu le-a spus: Ajunge! Lasati-va de armata - soldatilor! Lasati-va de vama - vamesilor! La revedere, sa vina altii ca voi nu sunteti buni! Sa gasim o solutie viabila pentru armate si vamii!...Asta ar fi fost politica! El le-a cerut sa fie cinstiti, corecti, morali, acolo unde erau pusi si supusi!,,, Si asta i-a cerut-o si lui Irod, indifernd cat de puetrnic era acesta! El nu a venit sa ceara schimbarea regelui cu un altul mai bun, ci schimbarea inimii sale!
 Si daca doriti dovezi ca am dreptate priviti la tot ce spune Noul Testament! Isus Christos nu a acceptat sa fie facut rege! Nu stia El ca din pozitia de Rege poti influenta poporul intr-un mod intens? Acolo putea  sa dea legi care sa il aduca pe popor in punctul in care acesta sa execute silit, evident o adevarata religie? Nu d-aia a existat Inchizitia ca omul sa se conformeze amalgamului de religie si lege asa cum trebuie? Nu stia El ca oare ca o ora de putere regala dezlantuita inseamna mai mult decat un an de predicare a Evangheliei? Ca putea sa adune intr-o saptamana toata Iudeea la picioarele Sale si sa nu mai fie nevoit trei ani sa o strabata amenintat de  furia lor, de farisei, de saduchei? Si sa le spuna Vestea cea Buna nu zdrentuit, nu obosit, nu flamand, nu intristat, nu amenintat de atatea ori cu moartea, ci plin de cutezanta ce ti-o aduce puterea, slava, bogatia, fala?...
 Dar intr-o zi politicienii religiei L-au omorat...Si tot ei au raspandit minciuni pentru a manipula masele de oameni care ar fi putut crede! Si din nou acesti oameni vor si acum sa sugrume Adevarul...Iar daca nu o pot face apeleaza la cel mai facil element : LEGEA!

5 comentarii:

  1. Bine, nu putem sa ne implicam politic, dar o optiune putem sa avem, fie de dreapta, de stanga, sau poate dreapta&stanga radicala?
    Sa inteleg ca sunteti simpatizant ai stangii?
    Dupa cum va raportati la cei doi lideri politici, presedintele Basescu si priministrul Ponta asta constat. Observ ca prin ceia-ce scrieti aici chiar faceti politica, va implicati politic, directionati, manipulati oamenii.
    In Romania politica este un ghiveci, nu este diferenta intre dreapta si stanga; se fac aliante intre partide de dreapta cu partide de stanga. Asta este un mare compromis.
    In opinia mea crestinii nu au alta optiune politica decat dreapta. Si ca sa intelegem trebuie sa privim in SUA la doctrinele celor doua mari partide: Partidul Democrat, acum la putere, de stanga, ce promoveaza el? Pintre altele, Legea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, adica sodomia, si partidul Republican, care se opune pana si avortului, ce sa mai vorbim de sodomie! Partidul domnului Ponta pe care il aprecieti e parte a familiei socialiste, alaturi de Obama, si Holande al Frantei, care la fel a dat liber sodomiei. Ceva mai groaznic pentru un crestin nu exista, sa sustina asemenea oameni care legifereaza stricaciunea.
    Dupa opinia mea dreapta vine de la dreptate iar stanga vine de la strambatate, stambatate fata de cuvantul lui Dumnezeu.
    Faptul ca anumite biserici accepta la amvoane lideri politici pentru campanii electorale e o mare prostie.
    Inca un lucru de retinut: Orice om intr-o autoritate trebuie respectat indiferent de autoritate in care e, chiar daca omul respectiv ne place sau nu ne place, fie presedinte de tara, fie primar, fie profesor, sef la munca, apoi in biserica, pastorul etc, cine nu respecta autoritatile are probleme cu rebeliunea. Biblia ne invata sa ne rugam pentru autoritati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru sinceritatea opiniei dvs. Sincer as fi bucuros daca cei care vorbesc din spatele pseudonimului Anonymous sau Anonim ar face un pas in fata si si-ar spune numele adevarat, fara frica daca considera ca nu au de ce sa se teama!...
      M-a intristat la comentariul dvs. afirmatia ca as manipula oamenii! Eu, la fel ca dvs. mi-am exprimat o opinie - aceea ca politica nu are puterea de a schimba lumea. dar daca dvs sunteti convins ca eu sunt un manipulator ati putea sa dati macar un singur exemplu de manipulare executata de mine, avand in vedere ca manipularea tinde sa ii conduca pe cei asupra carora se concentreaza spre un punct in care vointa lor nu le mai apartine, si asta spre avantajul manipulatorului. Deci ce am dorit eu altceva decat ca oamenii sa gandeasca liberi, calauziti doar de Cuvantul etern a lui Dumnezeu! Cine poate spune ca eu am cerut ceva cat de marunt pentru mine? Credeti-ma ca urasc ideea manipularii! Singurul care o iubeste este diavolul si oamenii sai! Apropo stiati ca forma cea mai puternica de manipulare este vrajitoria, astrologia, medicina holistica, gandirea pozitiva si alte asemeni stupiditati periculoase?
      V-as reconda sa cititi o carte superba: "Isus pe care nu l-am cunoscut" de Philip Yancey...Multe intrebari si iluzii care inca vi le faceti legat de politica e posibil ca parcurgand-o cu atentie, descriind experientele sale legate de Cuvantul lui Dumnezeu si ale altora sa vi se spulbere!

      Ștergere
    2. Imi cer scuze pentru supararea pricinuita. Fie facem ceva sau ne exprimam o opinie, ii afectam pozitiv sau negativ pe cei din jur, fiindca nu toti au capacitatea de a discerne si de a aleage in cunostinta de cauza, multi ce vad la atii, fac si ei, deci intr-un sens sau altul "manipulam". Cand am spus directionare, manipulare, nu am gandit in sens negativ.
      Eu ma vad un anonim in lumea asta, credeti ca numele spune ceva inainte unor necunoscuti? Cata vreme nu ma ascund dupa un pseudonim pentru a injura, defaima, batjocori pe cineva, cred ca e ok.
      Politica o gandesc, sunt un om de dreapta; nu fac politica; politica si pliticienii vrem nu vrem ne afecteaza viata.
      Multumesc pentru cartea recomandata; iubesc o carte, biblia, imi este suficienta.

      Ștergere
    3. Scuze acceptate! Presupun ca nu vorbesti serios! A exprima o opinie inseamna a manipula pe cei ce nu au discernamant? Inseamna ca toti care citesc blogul meu sau a altora nu prea pot discerne si sa aleaga in cunostiinta de cauza? Nu-i fa prosti, te rog, pe cei ce stiu sa citeasca o opinie si sa o accepte sau nu, bitte! Sfatul meu: invata, citeste, gandeste si judeca mai putin pripit!
      A! vrei sa fi un anonim? Excelent! dar dai o superba proba de mandrie! EU VREAU SA FIU ANONIM! Si daca Christos iti zice azi sa nu fi tu ceva, ci ce vrea El, cu totul altceva? A fi anonim e smerenie? A fi ce iti cere El sa fi, este smerenie! Of! Cum intelegem noi totul invers!
      Esti mandru, prietene! Foarte mandru! Ti-am recomandat o carte crestina, iar tu mi-ai repilcata ca iubesti una singura; biblia...care iti este suficienta! biblia cu "b" mic! Ok! Eu personal am avut nevoie si de Abecedar pentru ca asa sa pot citi Biblia intr-o zi!... Asa ca eu iubesc inclusiv Abecedarul...Iar apoi cartile din scoala, nu pe toate recunosc, dar m-au ajutat ca intr-o zi sa pot citi si intelege Sfanta Scriptura, sa o trai...
      Stii ce e amuzant, amice? Sa fiu judecat de tine! Manipulez!...Ok...Iti recomand o carte si tu imi spui ca ai una: Biblia pe care o iubesti...E suficient! Ce bine va este voua aia care nu ati ascuns un mic Nou Testament sub un ladoi ca sa va fie luat, ca sa-l mai aveti cu voi, iar ceva mai tarziu Securitatea sa vina si sa-l ia...
      Dragul meu, esti umflat de mandrie! Cerceteaza-te! Si daca eu ma insel spune-mi-o! Pana la urma ce sunt eu?

      Ștergere
  2. Ati auzit de analfabetism functional?

    Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță. Semnele grafice sunt recunoscute, dar conținutul de idei nu este înțeles decât, eventual, la un nivel foarte superficia.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_func%C8%9Bional

    "Din datele noastre, din pacate, multi dintre elevii nostri, nu ca nu stiu sa citeasca, dar nu inteleg ce au citit", a declarat secretarul de stat pe invatamant preuniversitar Oana Badea.
    http://www.calificativ.ro/Multi_elevi_nu_inteleg_ce_citesc___cine_e_vinovati-a34751.htm
    Nu stiu cine e in aceasta categorie! Mai mult nu vreau sa spun;
    Inca odata imi cer scuze sincere pentru ca v-am intristat.
    Nu-mi place polemica de felul asta.
    Daca vreti sa ma cunoasteti cine sunt, sunt admiistratorul blogului:
    http://horghidan.blogspot.ro/
    Am vazut ca m-ati vizitat deja! Multumesc!
    Am inteles ca stati sau lucrati in Cristian, eu locuiesc in Brasov, deci suntem aproape, putem sa ne si intalnim, sa ne cunoastem! Sincer mi-ar face placere.
    Va rog sa nu publicati acest comentariu daca e posibil, aveti acordul meu sa le stergeti si pe celelalte doua, daca doriti. Multumesc!
    Domnul sa va binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere