marți, 19 februarie 2013

Povestea celor doua Regate (partea 1- Planul)

 A fost odata, demult un Regat stralucitor, in care domnea un Rege bun, cu numele Minunat. In imparatia sa toti supusii Sai erau fericiti, toti aveau hrana si cele de trebuinta, chiar si cei mai putin bogati. Nimeni nu auzise ca vreodata cineva sa fie bolnav, cineva sa sufere...Ogoarele isi dadeau rodul la vremea cuvenita, din cer nori picurau ploi doar atat cat sa ude pamantul insetat, niciodata mai mult. Natura insasi se supunea Regelui Minunat si nu indraznea sa aduca suferinta oamenilor. Nu existau furtuni, cutremure, incendii, boli. Oamenii erau cinstiti si corecti, nu se auzise ca cineva sa fure, sa minta sau sa insele.

miercuri, 6 februarie 2013

Litera si spiritul Sfintei Scripturi

 Am descoperit un site nou care cred eu ca poate fi de folos multor oameni care au intrebari despre viata de credinta. Site-ul este www.sfaturicrestine.info . Din pacate ce am putut observa a fost ca cei care dadeau raspunsuri (iar aceastia putea fi oricine credea ca stie raspunsul) pareau ca citeaza precum avocatii, niste raspunsuri dure, scurte, precum articolele din Codurile Civile, Penale etc.
 Sentimentul meu de-a lungul timpului a fost ca de multe ori crestinii cunosteau litera Sfintei Scripturi, dar nu si spiritul ei. Eu am vazut in Biblie pana unei Fiinte ce ar vrea nu doar sa ii luam spusele precum niste Legi dure implacabile, care nu fac altceva decat sa-l faca pe credincios un gen de rob, care nu are voie sa se planga, ci mereu sa accepte zambind deciziile venite de Sus...Chiar daca acestea ii aduceau durere.