joi, 27 martie 2014

BD in alerta si actiune statutara!

Cineva era acuzat acum cateva zile ca scriind despre pastorul Pustan dorea un rating mai mare al blogului sau. Eu personal nu doresc decat ca acei ce citesc sa gandeasca si sa inteleaga in lumina lui Dumnezeu. Adeavrul ca ce i s-a intamplat m-a tulburat profund. Daca a gresit care sunt acuzatiile? Daca nu, ce este acest scenariu de doi bani cu iz de proces stalinist? Ce vrea conducerea Cultului penticostal sa obtina prin condamnare publica, dar fara acuzatii, a cuiva? E conducera Cultului fara pacat pregatindu-si pietre de azvarlit asupra tuturor ce ii par in viziunea sa ingusta demni de lapidare publica?


 Totusi unul pe care l-am cunoscut din conducerea Cultului numarul 2 actual si, probabil, viitor numar 1, a semnat o intelegere cu Securitatea. Pe domnul vicepresedinte Nelu Gurau l-am cunoscut bine, asa incat atunci cand am aflat acest lucru am fost socat. Nu pentru gestul sau, ci pentru cum a ascuns acest lucru rau anii de zile fara sa aiba smerenia sa vina si sa marturiseasca prin ceea ce a trecut. El care spunea ca nu trebuie sa iertam daca nu ni se cere iertare! (Cine citeste sa nu inteleaga, pentru ca nici eu nu l-am inteles!)... Nu sunt eu mai bun decat el sa nu pricep ca toti putem cadea la un moment dat... Dar a ascunde totul in continuare fara sa isi clarifice in mod public fapta sa, e o enorma eroare de judecata si mai ales una spirituala....Cu toate acestea nimeni nu l-a suspendat din functia de pastor sau de vicepresedinte de Cult. A, sigur! Ocaua poate avea cel putin doua valori diferite!...Iar ce uraste Dumnezeu noi putem cu atata usurinta iubii!
 Nu stim ce acuzatii i se aduc lui Vladimir Pustan pentru ca sistemul politico-religios numit Cult, nu vrea sa ne spuna, nu afirma nimic, doar arata niste articole din Statutul inventat de conducerea lui, pe la Tusnad, pe unde s-au mai plimbat acesti vajnici aparatori ai adevaratei credinte si care tin locul, se pare, de acuzatii, dovezi, aparare si orice inseamna o dreapta judecata. Sfanta Scriptura nu are oricum nici un loc in acest zoi (soi) de lege omeneasca. Statutul comanda, decide si rezolva fara apelare la Biblie sau lumina lui Dumnezeu. Iar sentinta este data inaintea judecatii! Ghilotina cade inaintea formularii vreunei acuzatii clare si fara ca omul (ne)acuzat sa aiba posibilitatea sa se apere. Caci cu toate ca nu gasim acuzatii publice, decizia suspendarii este una publica. Pedeapsa este publica, dar nu si judecata. Transparenta Cultului e doar ca sa ne arate un om mutilat! Restul e tacere!... Pardon e B si D! Il ducem pe acest slujitor al lui Christos sa-l pedepsim in piata publica rostind repetat ca niste mantre aducatoare de nenorocire, de nori negri, de anateme religioase, niste "B-uri" si niste "D-uri", apoi din nou "D-uri", pe care conducerea Cultului le rosteste ca si cum cineva cu o minte limpede si o inima neimpartita este naiv si crede in literele, aliniatele, articolele, statute, legi penticostale,care pot anula lucrarea unui om a lui Dumnezeu! Si imi aduc aminte cum acelasi pastor Nelu Gurau intr-o discutie privata cu el, prin 1992, dupa ce douazeci si ceva de tineri nu au mai indurat sicanele acestui slujitor al Cultului penticostal si au plecat formandu-si alaturi de un adevarat slujitor al lui Dumnezeu o noua biserica, acuzatia "teribila" pe care o rostea ca sa ma convinga cat de pacatosi si murdari erau cei ce plecasera: " Daca ai vedea, Mihai, ce faceau acesti tineri - țțțțțțțțțțțțțțțțț!...Habar nu ai!..." Se pare, deci, ca chiar de atunci consoanele in lumea conducerii Cultului penticostal aveau putere sa "lege" si mai rar sau chiar deloc sa dezlege slujitori pe care Dumnezeu ii are. Si recunosc!: nici acum nu am habar ce pacate faceau tinerii aceia! Ceea ce inseamna o nota mica pentru imaginatia mea prea putin "țțțțțțțțțiuită"!
 Gestul lui Pustan pare a fi tardiv si chiar este, ar fi trebuit sa vada ca nu are prea multe in comun cu cei ce isi spun predica duminica, de la un amvon, ca o banala si neplacuta obligatie a meseriei pe care o presteaza pentru un salar. E singura mea acuzatie adusa lui Pustan. Trebuia sa vada ca pe calea lui Christos a-l urma pe El vei fi vanat, lovit, agresat, barfit, dusmanit nu atat de atei sau de cei de o religie diferita, ci de invidia si lenea celor din Casa lui Dumnezeu, care ar vrea un salar bun si multa relaxare, liniste pentru niste banalitati rostite de la un amvon, fara provocari adevarate, fara Evanghelizari simple de la om la om, in parc, la magazin, la muzeu, la piata, la spital, la inchisoare, care isi doresc aplatizarea a tot ce inseamna slujba duhovniceasca, fara pulsul viu al sinusoidalelor, ci doar o linie continuua si un sunet uniform, care sa nu iasa din rand, dar ce arata, de fapt, a moarte!... Si parca moartea e mai dulce cand stim ca toti suntem morti!...Si coborand astfel stacheta,  Dumnezu ne va accepta obligatoriu asa cum suntem, caci nu-i asa? pe altii n-are!...Aici a ajuns conducerea politico-religioasa a acestui Cult! Si asta nu a vazut Pustan! Crucea facuta acu' vreo trei ani erau doar chestiuni penticostale ce se adunau in sipetul acuzatorilor! Tot atunci spuneam ca a-ti face cruce e nimic, a nu iti face cruce e nimic...A trai Crucea e totul! Christos nu respinge Crucea, doar ca o vede purtata si nu facuta, dureroasa si nu placuta, suferinta, nu-n degete inchinare,  pe umar sangerand, si nu pe piept stralucind!... Asta nu a vazut al nostru Vladimir! Sau poate a vazut si nu stiu eu!...
 Stiu autori crestini care isi incepeau cartile spunandu-ne ce e rau, cat de gresit actionam, ce falsa ne este credinta, cat de putin suntem fata de inaintasii nostrii...Ajungeai la mijloc sperand ca "curajosii" autori sa faca o pauza si sa isi expuna si viziunea in ceva nou, ceva valabil, citeai in continuare cartea sperand in aceea lupta care trebuie sa se dea in ea si in care Lumina sa inghita intunericul, Adevarul sa se reveleze, dar ciudat intorceai paginile cartii si undeva pe ultimele file putea-i constata ca buldozeristii religiosi nu se opreau din munca lor, continuau cu aceeasi ravna sa ne spuna ca tot ce facem e gresit si prost. Erau apoi cumva opriti de propriul Amin de la finalul cartii lor, in care cu un rand inainte de "Cuprins" isi exprimau speranta ca Dumnezeu va schimba lucrurile...In ce mod sau cum nu conta. Tot ce era gresit fusese dat la pamant. Totul devenea simplu daca Soarele nu mai era umbrit de nimic! Nu vreau sa fac si eu asta! Si de ma intrebati de solutii e simplu! Diavolul sta in detalii! In complex, in complicat! Nu putem pe baza Sfanta Scriptura sa suspendam un slujitor si lucrarea sa, de aceea faurim Statute, ridicam Culte la rang de Religii, de aceea urcandu-ne pe un pietroi al idolilor nostrii, noi pigmeii spiritului ce avem de tata al chemarii noastre pe unul Avraam, dar spiritual ascultandu-l pe altul numit diavol, privim peste gard, in ograda lumii, a politicului ca sa stim care ne va fi pasul urmator. Si poate literele Statutului, celebrele de acum, B si D -in actiune si in alerta, la munte si la mare, dar mai ales in Statut (sau e mai corect Stătut), ce vor sa ingenuncheze vreun slujitor, se vor opri aici, caci Adevarul nu este compus din litere si letargie, ci Cuvant si Miscare, o tulburare nu doar a apelor statute ale puturosilor "lideri" , ce nu au trecut pe la garderoba sa dezbrace haina de sef si sa imbrace haina sfanta a slujitorului, si nu adusa de  vreun inger, ci vindecarea adusa de Christos, dizabilitatiilor noastre spirituale! Christos in voi, nadejdea slavei!
 Si poate conducerea Cultului va intelege!... Normal ca glumesc acum la final! Puteti rade!...Scuzati-mi optimismul si speranta de o clipa! Bineinteles, ca nu va intelege! BD-ul din Statut vegheaza! Dormiti linistiti! Nimic nu se intampla fara ca cele scrise in Statut sa nu se implineasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu