marți, 16 septembrie 2014

Premierul Ponta, un mandru ortodox la biserica blamatilor neoprotestanti!


Charles Colson spunea odata ca exista o mare atractie intre religie, prin oamenii sai cu functii mari in Biserica si liderii politici. El care activase ani de zile la varful puterii politice a Statelor Unite observase clar acest fenomen. Politica si religia se uneau undeva la varf, fiecare dintre ele avand nevoie de cealalta.
 Nu pot sa nu remarc dezamagit cum intr-un mod similar se intampla si in Romania. Cel care folosind un soi de psihologie inversa, ii reprosa prin iulie lui Klaus Iohannis ca este neoprotestant, cu toate ca acesta este doar protestant, fara a fi si neo, ca si cum neoprotestanti sunt ceva negativ in societatea romaneasca, acum domnul prim-ministru Victor Ponta intra pentru prima data intr-o biserica penticostala din Romania, in localitatea Dumbraveni din judetul Suceava, la invitatia primarului care este penticostal. Nimerind la o nunta. Fericire mare au zis unii, ca tocmai seful Guvernului si ministrul de externe au fost printre cei prezenti.

 Nu as avea nici o problema ca un om sa intre in biserica si sa asculte modest si sincer Cuvantul lui Dumnezeu. Dar asa cum s-a intamplat si acum doi ani in biserica Elim din Chicago, a fost imposibil ca domnului premier sa ii fie refuzat microfonul. Daca "datul microfonului" ar fi un gest ritual facut cu ocazia intrarii pentru prima data in biserica a oricui de pe strada, indiferent daca crezul respectivului ar fi in Dumnezeu ori in sticla, as face un efort ca sa inteleg ideea. Mai greu este insa sa pricep de ce intr-o biserica crestina, botezata cu Duhul Sfant, care are pretentia de a i se fi dezvalui Adevarul lui Dumnezeu ce cauta sa explice de la microfon bisericii un om necredincios, un netaiat imprejur la inima, un om mort in pacate si faradelegi, un om mincinos si sef al celui mai corupt partid din Romania? Personal nu inteleg nici macar ideea pastorilor obedienti si tulburati, ca acesti oameni ai mocirlei politice sa aduca saluturile lor.... In Adunarea crestina singurul salut mi se pare cel de la Dumnezeu, in rest de la oameni fara Christos mi se pare stupid, fals si periculos. Caci cine vorbeste in Adunare si nu numai acolo, ar trebui sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu. (1 Petru 4:11)
 Sfanta Scriptura ne invata si ne cere sa ne rugam pentru autoritati, pentru oamenii aflati in dregatorii (1 Tim 2:1-4), dar nu ne spune ca acestia ar avea drepturi suplimentare in Adunarea lui Dumnezeu. Mai grav este ca lasandu-i sa-si expuna ideile, de la microfon, ei vin, asa cum aratam intr-o postare mai veche, sa afirme ca deosebiriile intre noi si ei sunt mici, sunt doar nuante peste care putem trece usor. Asta afirma actualul presedinte roman, domnul Basescu, cand predica de-a dreptul de la amvoanele penticostalilor romani din Spania. Mesajul "subliminal" al presedintelui era ca noi toti fiind la fel, chemarea la pocainta, rugaciunile pentru cei nemantuitii, viziunea biblica ca fara o intoarcere la Isus Christos nu exista credinta adevarata, era falsa, gresita, gandita de niste habotnici, de niste fanatici care nu vad adevarul... Acesta era in esenta mesajul lui Traian Basescu in incercarea sa poate sincera de a instituii acolo un soi de ecumenism dintre niste oamenii care au prins cumva drag unii de ceilati. Caci, nu-i asa, de ce sa lasam credinta sa ne separe? In fond, toti suntem crestini si avem acelasi Dumnezeu, acelasi Mantuitor, aceasi Biserica purtatoare de adevar si taina, in rest celelalte aspecte sunt maruntisuri, raportarea noastra la ele este prea putin importanta atata timp cat credem in ele (sic!) sau ma rog, le acceptam existenta. Cu alte cuvinte nu conteaza ce facem cu ele, daca, lucru cel mai important, stim ca ele sunt acolo undeva, in religia aia a noastra... Numai ca Biblia spune ca si dracii cred si se infioara (Iacov 2:19). De regula cei mai multi oameni nici macar nu se infioara!
 Politicului ii place microfonul, ii place adunarea publica, ii place - iertati-mi vulgaritatea - gloata, care nu reactioneaza punandu-si intrebari (2 Ioan 1:10), ii place media care se arata favorabila. (Suntem, nu-i asa crestini si crestinul rabda toate, inclusiv ca Nero sa ne aduca saluturi de la microfon). Politicului ii place sa manipuleze pe cei care aspira la schimbare.
 Cineva care poate stie mai bine despre evenimentul petrecut la Betel, spunea naiv ca pastorul de acolo a avut "grija" ca evenimentul sa nu se transforme intr-unul electoral. Dar simpla prezenta a unui prezidentiabil cu circa doua luni inainte de alegeri nu e un semn clar de campanie electorala? Vi-l inchipuiti pe "viitorul" presedinte Ponta prin ianuarie sau februarie 2015 vizitand alte biserici neoprotestante ca sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu, asa, ca l-au invitat primarii penticostali sau baptisti?
 Domnul Isus nu ne spune sa fim blanzi si toleranti, sa acceptam orice in numele unui crestinism obedient in fata mai-marilor vremii, ci ne cere sa fim si intelepti ca serpii (Matei 10:16), nu prosti. Iar imaginea pe care o lanseaza Domnul Isus e a acelei fapturi care a reusit sa detroneze omul din Edenul creat pentru el de Dumnezeu. O inteligenta inalta, o capacitate de a intelege profund, si nu doar o toleranta la tot si toate. Da, blandetea si iubirea imi arata ca orice om are dreptul sa asculte Evanghelia in Adunarea lui Dumnezeu, dar intelepciunea ma invata ca nu orice om are dreptul de a primi microfonul si a rosti crezurile sale religioase. Ba chiar rostirea adevarului sub influenta raului, nu este un lucru bun. (FA 16:16-18)
 Desigur acest lucru nu v-a fi unul singular, alti politicieni au venit, vor veni si vor predica in Adunarea lui Dumnezeu spunandu-ne tot felul de lucruri fara valoare, fara sa sature spiritul, cersind pe fata sau mai pe ascuns voturi, iar greseala va apartine tuturor, nu doar pastorului obedient. Nu e nimeni obligat sa le asculte aberatiile, crestinii din adunare se pot ridica in picioare si in tacere sa iasa afara si sa ii lase pe sefii religiosi si politici sa se tamaieze unii pe altii, sa-si caute slava ce si-o dau unii altora. <<De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi.>> 2Cor 6:17. Iar daca pastorii nu inteleg ca servesc pe Dumnezeu si Adunarea celor sfinti, si nu sunt lacheii celor cu functii in stat si pe linie de partid, atunci despartiti-va si de ei! Sa ramana cu cladirile lor goale si sa isi predice unii altora ascultarea de om si nu de Dumnezeu! 
 Cititi Capitolul 10 din Evanghelia dupa Matei!...De cand au ajuns dregatorii si imparatii sa dea marturia lor, care numai crestina nu e, inaintea noastra, iar noi sa stam linistiti sa ii ascultam? De cand s-au inversat rolurile? De cand Cuvantul lui Isus Christos nu isi mai are implinire? De ce sa ascultam de calauzele oarbe si sa nu ascultam de Dumnezeu? De cand a devenit credinta crestina atat de tihnita incat lanturile de fier de la mainile si picioarele primilor crestini au fost schimbate in lanturile supunerii credintei in fata dregatorilor? De cand sunetul sinistru al fiarelor ce ne incatusau a fost inlocuit de aplauzele aduse lor? Inainte noi dadeam marturie, acum ei ne dau marturie. Inainte noi le spuneam Adevarul, acum ei ne spun adevarurile lor! Inainte ei ne cautau pe noi ca sa ne jertfeasca pe altarele lor, acum noi ii cautam pe ei si le jertfim timpul si atentia noastre pe altare!... Ce s-a schimbat?

Un comentariu:

  1. Sper ca acele lucruri sa fie unele care apartin de trecut. Prezentul insa imi arata ca in bisericile in care credinciosii au inceput sa cocheteze cu politica atat de usor apar tot felul de politicieni, care nu sunt crestini, dar sunt ”frati” cu aia din biserica pe linie de partid, si care au de spus de la ”saluturi” pana la predici de la microfoanele bisericii. Nu e vina lor, ci a acelora care uita ca Dumnezeu nu se uita la fata omului, ca Ponta nu e mai important pentru El decat boschetarul din coltul strazii... Si totusi daca boschetarul, intra in Adunare nu i se da microfonul pentru un ”salut” daca ”datul microfonului” oricarui om ce intra in biserica pentru prima data, a devenit vreun soi de obicei religios in bisericile penticostale si numai.

    RăspundețiȘtergere