joi, 13 noiembrie 2014

Zodia votului și vremea lui Ducă(i-Bă)se!

 
Vremea votului final peste trei zile!... Ca tre' sa alegem pe cineva, nu? Dar e neaparat necesar si/sau obligatoriu? Poate!...
 Acum vreo doi ani intreb un crestin lider de biserica ce ar vota in alegerile locale...Pai, zice el, tot pe actualul primar o sa-l votez, sa votez alti hoti? Mai bine tot pe acesta! De ce sa votez alti hoti? Ca sa vina altii sa inceapa iara sa fure?...
 E ca in povestirea aia cu mustele, care ii papau sangele unui om biciuit. Si un om bun, un om sincer dorea sa le alunge...Lasa-le, omule! ii striga acel nefericit pedepsit, astea sunt satule, ma vor musca mai putin! Daca vin altele, flamande si ma vor omori!...

 Prima data m-am gandit ca da! Daca tot alegi, alegi ceva ce stii, ceva ce devine o obisnuinta... Dar apoi stand sa cuget am inteles tot mai putin tot nu inteleg! E ceva greoi in a mea fire transilvaneana.
  Ceva mai tarziu dincolo de necesitatea de a fi buni cetateni, noi crestini, m-am intrebat daca inaintea lui Dumnezeu e rau sa nu alegi, sa nu mergi la vot, dar e bine sa alegi un hot, un mincinos, un om de nimic, pentru ca asa totusi dai dovada de civism adevarat. Adica e pacat sa nu ma duc la vot, dar nu e pacat sa aleg un om ce il stiu ca pacatos notoriu!
 Mai stiti ca l-am aparat pe V. Ponta in timp ce pastori penticostali si baptisti il balacareau, acum vreo doi ani! Imi parea ca Ponta se rupe de PSD-ul ala urat si gretos!...Era chestia aia cu plagiatul, da' parca totusi tinerel, simpatic, subtirel, mergea la Elimul chicagoviano-romanesc ca sa ne arate ca nu are greturi neoprotestante, Ca poate sa asculte Cuvantul lui Christos. Fara sa predice de la amvon ca tatuca Basescu de prin Spania, ci vorba aia, doar sa se umileasca cu un biet microfon daruit de crestinii sus-pusi penticostali romano-americani. Adica un soi de foaie verde. Si asa mai departe!...
 Spuneam acum vreo doi ani ca nu e bine din punct de vedere crestin sa radem de cei mai mari din dregatorii. Sa radem de cei mai mari din statul romanesc. Pe atunci VV Ponta era deja mare, premier. L-am suparat spunandu-i lu' Vasilica Croitoru, si lu' Petre Lascau si, un strop, lu' Marius Cruceru, ca n-ar trebui sa radem de el... Si cred si acum asta! Sa nu calci in picioare pe cei ce sunt la putere! Sa nu ii jignesti! Sa nu razi de ei!...Spune-le adevarul! Dar fara otrava si venin! Fara mistouri ieftine si sarcasme  sfaramicioase!...Si o intrebare aproape spirituala: oare Domnul Christos a ras vreo data?...Daca da, de cine? Daca nu, de ce?
 Sunt inca tulburat de ceea ce spune Sfanta Scriptura despre cei adusi la putere de Dumnezeu! Toate oranduirile sunt de la El! Si atunci sunt mai intrigat decat cetateanul turmentat a lui Caragiale nu mai e ideea aia: eu cu cine votez, ci eu: de ce sa mai votez?
 Uneori simt un soi de razvratire, de suparare: Daca El alege, eu ce sa mai aleg? Sunt un bun cetatean de ma implic intr-un soi de fals? (Spun o prostie oare acum?). Sau sunt un bun cetatean si crestin daca ma iluzionez ca pot alege?... Si daca (nu) ma duc duminica pe 16 noiembrie sa aleg pe ce El alege? Sau mai grav, sa imi dau gir pe cel ce El nu-l doreste? Dar oricum ce sens are votul meu, de ar fi sa-l dau, daca El alege intotdeauna? Daca orice oranduire e de la El... Daca Comunismul e de la El, ce pot eu un nimeni sa spun, sa fac, sa cred?
 Cineva acum vreo trei ani imi reprosa ca nu simt cu Basescu, nu sunt cu cel pe care Dumnezeu la pus in fruntea romanilor! I-am spus ca nu stiu care e realitatea politica a lui Dumnezeu... E regalitatea de pana in 30 decembrie 1947 valabila, e comunismul de pana in 22 decembrie 1989 corect, e ateul si criminalul Ion Iliescu, e slabul si nepriceputul Constantinescu,e blasfemiatorul, iubitorul de scandal si pacat Traian Basescu, e hotul si marioneta Ponta, oamenii pe care El i-a ales? Si daca da, ce faci, l-am intrebat eu pe amicul ce ma certa, cu Antichristul? E si el ales de Dumnezeu? Asta vrea in mod necesar Domnul pentru omenire?
 Cred ca atunci cand esti crestin te poti ascunde intr-o buna zi doar ca sa plangi! Si nu spun ca ar trebui sa o faci o zi intr-un deceniu sau o zi pe an... Esti mic si totusi mare. Intelegi atat si apoi vezi ca nu stii nimic. Uneori crestinismul e turbat. Trebuie sa-l crezi. Trebuie sa-l simti, Tre' sa-l urmezi. Altfel ce sa urmezi? Un neant? Ceva mai ingrozitor decat cea mai ingrozitoare religie?.. Vad pe site-uri crestine cum atatia crestini sunt ucisi pentru Numele lui Christos, dar atatia care cred in aiureli hinduse, islamice, atee, au drepturi in tari crestine... Si ca si oranduielile ce le primim trebuie sa le acceptam. Nu poti sa te duci cu mitraliera si sa faci ordine. Sa le arunci in aer moscheile... Nu e permis.
 Imi vine sa urlu cand citesc de bravi frati ce pier pentru Numele Sau, in timp ce autoritatiile democrate stau relaxate! Nu exista reactii decat anemice! Uite as vrea sa votez un presedinte care nu religia, ci echilibru l-ar alege! Nu putem sa va construim moschei atunci cand voi ucideti crestini si daramati biserici!...Nu putem sa va lasam sa va faceti scoli religioase cat timp cineva ce spune unui copil de Issa (Christos) este inchis...
   Dar tot stau sa inteleg de vreo 33 de ani de ce?... De fapt, nu! De fapt, inteleg de 33 de ani cum Cineva din Cer se da jertfa pe Sine! Aici nu e Religie! Religia iti spune sa faci ceva, miscari - stangul inainte de dreptul, mana dreapta spre stanga, un cantec, o rugaciune, un ceremonial complicat, o schingiuire la adresa dusmanilor unui Zeu Suprem, ca el sa faca ceva la schimb,  impresionat de unu' ce ii face pe plac!... Ce gluma!...
 Crestinismul nu e ala cu crucea pe scut sau pe sabie, ci ala umil nascut pe genunchi  si care spune: Roaga-te pentru vrajmasul tau, daca e foame sau sete da-i sa manance!..Daca iti cere haina, da-i si camasa. Daca vrea sa iti loveasca obrazul drept, da-i si pe cel stang! Crestinismul inseamna Christos, nu cruciati sau inchizitii...
 Cred ca Christos te face sa iL urasti, sa razi de El, sa iL negi, sa iL dispretuiesti sau poate sa  iL admiri, sa iL iubesti, sa i te inchini.... Un Mahomed sau Budhha, despre care am citit destul de des, te obosesc, te plictisesc... Christos nu oboseste pe nimeni! Ba dimpotriva ii energizeaza pe toti pe credinciosii Sai dar si pe atei cat si pe cei ce nu dau doi bani pe El! Ascultati injuraturiile adresate Lui (Celui care acum vreo doua luni a fost dovedit "stintiific" de catre englezi ca nu a existat - fiind probabil ce-a mai urata, injurata, blestemata Fiinta care nu a existat niciodata pe Pamant si care continuua sa nu isi schimbe statutul blasfemiat, ba dimpotriva, in ciuda descopeririilor stiintei!) si veti vedea ca am dreptate!
 Cred ca in orice e El si poate e ciudat, dar eu l-as vota mereu pe Domnul, de ar vrea sa ne fie presedinte! Dar parca nu il vad in confruntari electorale, cu toate ca, paradoxal a fost in fata liderilor politici. Si nu a vrut sa ne fie presedinte atat timp cat ne-a fost si este Imparat! Si au fost confruntari electorale. Asa imi par! Dar doar cu unul, cu Pilat din Pont a dorit sa vorbeasca mai mult. Si parca citind in Sfanta Scriptura vezi doua fiinte care vorbesc de imparatii atat de diferite, pana acolo incat Pilat exclama in Ioan 18: „Atunci un Împărat tot eşti!”, I-a zis Pilat. „Da”, a răspuns Isus. „Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.”
 Cand se va termina nebunia electorala sa stiti ca nu avem nevoie de un Presedinte, atat timp cat avem la carma nu unui teritoriu, ci a inimilor noastre un Imparat. Nu avem nevoie de un om, cat il avem pe Omul Isus Christos! 
 Ș-am încălecat pe o șa și v-am spus ideea mea!

Un comentariu:

  1. Biblia spune sa ne rugam pentru autoritati, fiindaca autoritatile sunt de la Dumnezeu. Ce trebuie sa intelegem din asta, este ca autoritatile sunt de la Dumnezeu, oamenii care ne conduc sunt alesi de oameni, nu sunt pusi de de Dumnezeu. Traim dispensatia democratiei cand oamenii aleg, oamenii conduc.
    Sa nu confundam autoritatile cu oamenii alesi, cu oameni alesi vremelnic intr-o functie, fie de presedinte, prim ministru, primar sau altceva.
    Sunt autoritati spirituale si autoritati pamantesti, asa functioneaza lumea invizibila si lumea vizibila in care traim, randueli puse de Dumnezeu, asa ne invata Biblia.
    Cei alesi se declara alesii, reprezentantii poporului, si sunt! Ei in numele poporului fac ce vor. Vedeti cat de important este sa stim pe cine sa alegem sa ne conduca!
    Multi crestini, copii ai lui Dumnezeu se intreaba daca este bine sa mearga sa voteze! Cred ca nici nu conteaza cat timp votul nu este obligatoriu sa ne intrebam daca e bine sau rau; sa faca fiecare in functie de constiinta, nu e pacat sa ne alegem oameni care sa ne conduca, e important sa stim ce oameni sa alegem. Daca mergem la votare si ne implicam in alegerea conducatorilor, oare stim noi cui sa dam votul nostru pentru a ne ne conduce?!
    O buna intrebare pentru crestini ar fi: cu cine ar trebui sa votez ca si crestin? Unii se uita la om, altii la doctrine, altii la care promit mai mult, altii nu se uita la nimic, voteaza cum ii spune vecinul!
    Se spune sa mergi la vot, nu conteaza ce votezi! O mare prostie! E bine sa votezi in cunostinta de cauza. Prin votul tau dai autoritate celui ce te va conduce un timp!
    Oare la ce ar trebui sa se uite un crestin daca vrea sa voteze cu un scop bun?
    Cred ca singura optiune pentru un crestin este daca acel candidat are teama de Domnul in el. Un om cu teama de Domnul este pozitionat in politica de partea corecta din punt de vedere biblic-doctrinar, el face legi conforme voii lui Dumnezeu si se va opune oricarei legi care il manie pe Dumnezeu.
    Ca sa intelegem cat de cat ce inseamna aceasta, trebuie sa privim in sistemul cel mai dezvoltat democratic, in USA, la cele doua mari partied: Partidul Republican de dreapta si Partidul Democrat de stanga; Fiecare partid are doctrine, valori, de dreapta(PR), sau de stanga(PD), sunt si valori comune gasite in ambele partiede, totusi ceva le diferentiaza: dreapta-stanga.
    Trebuie sa stim ca dreapta nu poate deriva din nimic altceva decat de la dreptate, implicit de la dreptatea lui Dumnezeu; Dumnezeu este drept; stanga este opusul dreptei, adica: fac ce este drept in proprii ochi, ca pe timpul judecatorilor (Judecatori 21:25); vedem ce se intampla unde stanga-socialistii sunt la putere, ce legi se promulga, in USA, in Franta, si aici ma refer la legile morale si nu la cele sociale ori economice. Republicanii sunt (sau cel putin au fost) cunoscuti luptatori impotriva legalizarii sodomiei, a avortului si a altor lucruri care il manie pe Dumnezeu. Pentru un copil al lui Dumnezeu este scandalos ce legi sunt promulgate de guvernele democrat-socialiste.
    Un copil al lui Dumnezeu care se implica in alegeri cred ca nu are voie sa voteze partiede de stanga, socialiste, indiferent cat de greu ar duce-o din punct de vedere social, financiar.
    In Romania nu este diferenta intre partide, nu este dreapta si stanga, ei se declara de dreapta, de stanga, dar habar nu au ce inseamna.
    A fi de dreapta, inseamna, a fi de partea dreptatii lui Dumnezeu, a fi de stanga inseamna a face ce este drept in proprii ochi si propria minte!

    http://horghidan.blogspot.ro/2014/09/politica-alegeri-electorale.html

    RăspundețiȘtergere