marți, 3 februarie 2015

J'accuse!

  Omul vizionar al Perspectivei Profetice din 20..  e bolnav!  Asta daca nu cumva , fara sa fiu sarcastic, nu le are pregatite de cativa ani inainte. Daca nu e vreun bolnav inchipuit ca cel al lui Moliere. Sa iasa banu' si faima - asta conteaza...
 Omul care stie ce se va intampla de vreo 30 de ani, cica a avut un atac cerebral. Nu îl prea cred, chiar daca așa-zisul său comunicat era presarat cu o gramada de greseli, inerente celor ce au probleme cerebrale. Adica el abia vorbeste, dar scrie excelent in romana.


 L-am cunoscut bine pe Nelu Gurau, cred ca ati vazut. La ceva timp dupa ce  Lazar Gog lansase seria de casete cu Psalmi, ba chiar venise in Biserica Penticostala nr 1 din Brasov pentru a predica, cu o predica excelenta despre "nimic", l-am intrebat pe Nelu Gurau de ce tot ce spune acest pastor e diferit de ce auzisem pana atunci. Pastorul Gurau sincer mi-a raspuns ca asta e America! Acolo pentru a rezista trebuia sa faci predici aparte, ceva atragator, caci altfel incet, incet nu iti mai venea nimeni la biserica. Domnul Isus imi e martor, ca asta am mi s-a spus, nu mint!
  Am ascultat vreo 20 de casete cu predicile acestui pastor devenit din ploiestean, californian, pentru ca Securitatea l-a expediat pe alte taramuri. Predicile despre Psalmi erau deosebite. Sincer am uitat mult din ele. Dar ideile principale le-am retinut: Cartea Psalmilor e a XIX Carte din Sfanta Scriptura! Ceea ce e identic cu 1900! (sic!). Psalmul 1 reprezinta anul 1901 (sic! din nou).  Si tot asa! Lazar Gog ne convingea, ca Psalmi cu numere mari erau tot aia cu anii mari... Nu ne-a spus si nu o va face nicicand cu anul 1900 care nu are corespondent intr-un Psalm 0. Nu ne-a spus ce facem cu 51 de Psalmi dupa anul 1999... Ei! Parca conta in fata crestinilor dornici de idei predicate iscusit, si nu de Sfanta Scriptura!
 Minciuni. Ne-a spus ca 666 e numele computer. I-a socotiti ne-a spus el degajat, insirand litere si numere echivalente! Da' ce faci cu spusele lui Ioan care a zis ca e un nume de om, nu de obiect?....
 Ne-a spus in Psalmii lui ca sistemul binar 0 si1  a fost abandonat pentru un sistem de sase cifre, dar pe care cativa senatori americani l-au blocat ca sa nu vina Antichristul pe Pamant.
 Nu ne-a spus cum de Catolicismul american a fost independent de Vatican pana acum vreo 25-30 de ani. Nu ne-a spus unde a fost construita centrala aia hidroelectrica pe Iordan care produce energie mai multa decat sapte sori!...
 Nu ne-a spus nimic din toate acestea! Dar acum are o problema cu capul! A facut un infarct cerebral! Nu veti vedea nici un regret pentru minciunile si tampeniile spuse de-a lungul timpului. Fara regrete! Se poate spune orice cu conditia ca nimeni sa nu protesteze. Uite ca eu, aici si acum J'accuse! M-am saturat de minciuni, de falsuri, de idei gresite, de nimeni ridicat la rang de TOT. Eu si altii nu putem face nimic... Suntem doar gunoaie crestine, prosti crestini ce dau bani celor ce cer. Ne chinuim tinand specimene de nimic, acasa, ca sa ne spuna aiureli!
Unde iti este perspectiva tembela,  asa-zisa profetica, falsa, 2015, domnule reverend? Intreb si eu!

update 12.02.2015 a aparut si perspectiva de anul acesta...Trist! Vom asista la minciuni, la palavre, la nimicuri ridicate la sens de sens. M intreb doar asa: are dreptate pastorul Gurau? Acolo e doar un divertisment romana-american? Probabil!


4 comentarii:

  1. Frate MIHAI tu nu ai vazut ca nimeni nu duce dorul la perspectivele profetice venite din CALIFORNIA ???Asa ca studiaza BIBLIA fara sa te lasi incurcat de vreo ;bajbaiala balbaita !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fi convins ca Gog nu ma incurca de ani de zile cu nimic. E drept ca e un pastor atipic, cu idei atipice, care mai degraba fac un deserviciu crestinismului penticostal de cat sa aduca vreun beneficiu. Din pacate acest individ are inca multi sustinator care considera ca tot ce face acest om e bun, predicile sale nu sunt pentru orice orisicine, ci au un nivel de profunzime care scapa celor mai multi. Inclusiv mie! Cu toate ca eu vad o gramada de minciuni si aberatii...

      Ștergere
  2. Ei bine , tocmai am aflat ca duminica urmatoare va fi spusa predica aceea de inceput de an . Astept sa vad si ce va spune dar si cum o sa comentati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca si pastor ar fi foarte intzelept daca ar trece in pensie , sa-l lase pe D.DRUHORA sa fie pastor.Apoi cu perspectivele lui ar fi tare bine sa ne scuteasca de ele ca omul nu-i profet si aberatziile speculative pe care le emite nu le mai crede nimeni.

    RăspundețiȘtergere