marți, 28 iulie 2015

What did Bible say?


  Martorii lui Iehova spun atunci cand incerci sa ii confrunti, ca Biblia nu poate fi analizata de oricine si oricum, cu verdicte banale despre orice subiect, intr-un mod imediat... Cineva, spun ei, trebuie sa te ajute sa o intelegi, altfel exista posibilitatea ratarii sensurilor ei. Corect!...Partial corect... Urmarea lor insa este jalnica: brosurile editate de Turnul de Veghe sunt chiar mai bune si valoroase decat Sfanta Scriptura! Ca ele te ajuta sa intelegi ce este scris in Biblie...Nimic mai fals!

 Exista un moment crucial in Biblie: ispitirea Domnului Christos in pustie! Dupa 40 de zile de post si rugaciune, raul intruchipat in Satan ii apare Mantuitorului: Daca esti Fiul lui Dumnezeu vei zice, vei face, te vei comporta astfel!... Isus Christos nu cedeaza nici foamei, nici mandriei si ulterior nici macar tentatiei fenomenale de a fi Fiul, Unicul Fiu al lui Dumnezeu, caruia nu are ce sa i se intample vreodata! Nici la 30 de ani ispitit fiind in pustie si nici pe Cruce la 33 de ani! Pentru ultima data ispitit sa coboare de pe Cruce, ca durerea sa-I fie alungata pe vecie!...
 Ceea ce noi tratam cu un soi de interes pana acesta se stinge, e ca Satan citeaza din Biblie! In ispitirea lui Isus Christos acesta vine cu un verset din Psalmul 91, versetul 12:„Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, căci este scris: El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta; şi ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te loveşti cu piciorul de vreo piatră.” Aha, gandim noi, diavolul stie Biblia! Realitatea este ca diavolul stie cuvinte din Biblie, dar nu Sfanta Scriptura! Cuvintele mele sunt duh si viata , ne spune Domnul Isus. Nimic din toate acestea nu au tangente cu diavolul. Duhul si Viata nu apartin mortii, ci Celui datator de Viata!
 Sfantul Apostol Pavel ne spune ca pentru a interpreta Cuvantul lui Dumnezeu ne trebuie calauzirea Duhului Sfant! A stii cuvinte e usor, a stii ce vor acele cuvinte sa ne invete e sarcina Duhului Sfant! Si e mult mai greu! Si e altceva! 
 Nu e o banalitate ce ne invata Duhul Sfant! El nu-ti aduce aminte doar cuvinte, ci sensuri, valori, adevaruri! El te mangaie si te invata. Te mustra si te intareste, te vindeca si te indreapta. Nu-ti rosteste doar cuvinte, ci dincolo de cuvinte iti racoreste inima, iti vindeca sufletul, iti atinge mintea. El nu rosteste cuvinte din Scripturi, El da sens cuvintelor Scripturii!
 Mi-am adus minte de Alberto Sordi, un excelent actor italian, care intr-un film foarte interesant, imi pare rau ca nu-mi aduc aminte numele, este obligat pentru a-si tine familia in viata sa ucida un om in New York, el locuind undeva in Sicilia. Framantat si deznadajduit, dupa crima infaptuita, plimbandu-se pe strazile celui mai mare oras american, un afro-american care se tine dupa el, drogat, beat sau/si infometat dupa cunoastere, il intreaba insistent: "What did Bible say?" Italianul nestiind engleza nu stie cum sa scape de acel om, care il tot intreaba ce zice Biblia! Chiar asa: ce tot zice Biblia?... Oricum de la acel film am invatat si eu patru cuvinte in engleza: What did Bible say?... Ce putin de la un om...Dar ce enorm de la Duhul Sfant, atunci cand vrei sa-L auzi!...


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu