vineri, 31 iulie 2015

Zeciuiala sau darnicie?

 Adevarul este ca cele mai multe "citiri" de pe blogul meu este despre zeciuiala, in postarea Mai trebuie sa dam zeciuiala. Trist! Cred ca am scris si lucruri bune, nu doar despre Lege si zeciuiala... Oricum ar fi, cred ca Dumnezeu in bunatatea Sa, mi-a dat recent o idee despre zeciuiala si darnicie .
 Pastorul Vladimir Pustan le combina, cand l-am auzit acum cateva luni intr-o predica, dar ele nu sunt de combinat! Dimpotriva! El le spunea: "zeciuiala-darnicie" sau darnicie-zeciuiala! Un sens crestino-iudaic! Dar nu exista asa ceva! Oricat de fain ne poate parea!

 Pastorul Vladimir Pustan spunea ca e mai des scris in Sfanta Scriptura despre bani decat despre rugaciune! Asa si?... Asta inseamna ca banii par mai valorosi decat rugaciunile? Mai valorosi decat oamenii? Fostul meu pastor, recunostea ca banul e mai important decat omul! Cu bani iti poti plati utilitatiile, salariile, chiriile, tot ce nu conteaza cu adevarat, ca sa para ca iti conteaza.
 Zeciuiala este ceva pentru cei din poporul lui Dumnezeu, a Levitilor, care nu au primit parte si mostenire... Lucrarea lor era pentru YHWH! Stapanul minunat! Ei nu trebuiau sa se gandeasca la valori, sa isi cerseasca blidul de mancare...Slujba lor era pentru Cel PreaInalt, aducandu-i pe fratii evrei la atingerea spirituala cu Elohim!
 Noi nu ar trebui sa avem preoti si nici pastori. Pastorii, ca si invatatorii, sunt dati ca sa ne calauzeasca in drumul Sfintei Scripturi... Nu ar trebui sa avem zeciuieli!... In mod obligatoriu. Insa crestinismul are ca idee darnicia! Diferenta e fenomenala: zeciuiala inseamna sa dai din ce ai primit luna asta, din valoriile capatate, dar darnicia inseamna sa dai, daca doresti, din ce ai acasa! Nu conteaza ce ai facut luna asta, din ce salariu bun sau rau, trebuie sa iti excluzi 10 procente, si darnicia este totul. Patul pe care dormi, scaunul pe care stai, painea din care rupi! Valoare pe care o daruiesti lumii si bisericii! Blogul pe care il scrii! Si care aduce har! Prin cuvinte drese cu sare! La desenele fenomenale pe care le faci!... Darnicie!... Daca renunti la pat, la scaun, la paine, la ideiile si desenele tale pentru a fi binecuvantare pentru altii, e darnicie! Personal nu am castigat nici macar un ban scriind! Dar,...dar, sunt binecuvantat si fericit fiind citit! Fiind criticat! Dand de gandit! Si cred ca asta inseamna un strop de darnicie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu