sâmbătă, 3 octombrie 2015

Manual Biblic – Pat si David Alexander




Manual Biblic – Pat si David Alexander

                                 (scurta descriere)


Manualul Biblic contine:
* 127 de articole de specialitate despre cadrul şi tradiţia Bibliei şi subiecte conexe acesteia;
* 68 de hărţi care indică locaţii şi alte detalii ale evenimentelor descrise in Sfintele Scripturi;
* peste 700 de fotografii şi ilustraţii color care dau viaţă personajelor şi întâmplărilor din lumea biblică;
* 20 de tabele şi diagrame care furnizează informaţii istorice şi culturale într-o formă vizuală utilă;
* 816 pagini color
 Manualul Biblic a aparut prima data in 1973 si a trecut prin mai multe revizuiri, care l-au actualizat si imbogatit, ultima data in 1999 cand a cunoscut o rescriere si reformulare a sa completa. La ultima sa revizuire s-a tinut foarte mult cont de pareriile si preocupariile cititorilor. De asemenea a fost imbogatit cu articolele scrise de specialisti in domeniile scripturale, aprofundand idei mai putin cunoscute, cum ar fi rolul si caracterul femeilor din Biblie. Dar ceea ce este interesant si important lucrarea sa nascut la fata locului, acolo unde evenimentele Sfintei Scripturi au avut loc, nu din spatele unui birou comod aflat la mii de kilometri, Pat si David Alexander documentandu-se luni de zile in Israel, Iordania sau Turcia. Autorii au dorit sa fie in acele zone care si azi mai poarta cu ele farmecul istoriei si geografiei biblice. Arheologia si descopeririile recente au adus un plus Manualului Biblic in asa fel incat cititorii sa beneficieze de cele mai actuale informatii.
Cartea se dovedeste a fi plina de resurse solide pentru cei ce doresc sa aprofundeze studiul Bibliei, insa nu este scrisa pentru teologi, ci in pentru omul obisnuit. Ea este o unealta comprehensiva, continand imagini si diagrame care dezvaluie in mod clar nu doar evenimentul biblic descris, ci si contextul istoric, geografic, cultural si religios in care acesta apare si se dezvolta.
David Alexander s-a nascut in 11 noiembrie 1937 si a studiat la Epson College. Dupa terminarea liceului se inroleaza in Marina Regala. La finalul stagiului militar isi continua studiile universitare la Oxford unde obtine diploma de Limbi moderne. In 1966 o cunoaste pe Pat Holmes (licentiata in limba engleza a Universitatii din Bristol) cu care se casatoreste. In 1972 devine director impreuna cu sotia sa a Lion Publishing. Cartea cea mai importanta scrisa si publicata de cei doi este Manualul Biblic, care se va vinde in 3 milioane de copii, tradusa in 25 de limbi. David moare pe 13 noiembrie 2002 ca urmare a complicatiilor survenite de la boala Lyme. Sotia sa ii continua activitatea implicandu-se in publicare de carte crestina si in viata bisericii locale din Oxford.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu