miercuri, 20 ianuarie 2016

Si daca Rapirea deja a avut loc?


 Surprinzator Hollywoodul isi gaseste subiecte de cinema chiar in Biblie. Dupa ce uscata cinematografie americana se aliaza cu benzile desenate pentru a nu isi declara falimentul imaginatiei, pana si Rapirea la Cer poate fi un subiect de exploatat. Pentru cine s-ar simti ofensat nu e doar vina acestui industrii fenomenale ca raport intre ce ofera si ce i se da (povesti rasuflate in schimbul milioanelor de dolari). Nicholas Cage, un mare actor devenit un pigmeu in cinematografie, juca intr-un soi de Left Behind, o ciorba reincalzita dupa niste ani, in care un Kirk Cameron intors realmente la Christos si alti actori buni, facusera, ca sa zic asa, o figura excelenta in prima serie Left Behind. Cameron, un actor de Hollywood, renuntand la orice pretentie de idol, smerit,.. propovaduieste Evanghelia celor din Los Angeles si nu numai lor!
 Left Behind, o serie de carti si filme au fost lansate si in Romania cu un titlu idiot: Supravietuitorii!... Evident iti vine sa feliciti populatia ramasa dupa Rapire pe Pamant pentru ca erau niste supravietuitori, de genul lui Robinson Crusoe. Ceilalti s-au scufundat in anonimatul inecului. Da, Robinson s-a descurcat 28 de ani, daca Daniel Dafoe nu-mi insala memoria...


 Am inteles ca si serialul Leftovers sau cam asa ceva trateaza subiectul...Sincer nu stiu! Dar e interesanta reactia de obisnuire a publicului american si a celor ce inghit aiureli pe banda rulanta. Cineva din spatele camerelor de filmare si apoi din spatele TV-urilor cu rezolutie imensa si care bagatelizeaza totul, ranjeste.
 Problema nu sunt filmele in care aiureala cu iz crestino-futurist apar des. Problema este ca sunt carti cu semnaturi ale unor crestini in care ideile escatologice domina... Left behind  isi are esenta in scrierile lui Tim LaHaye. Am cumparat si eu cele opt volume aparute la editura Rao. Am citit ca au aparut in America vreo 16 volume... Cineva manaca o paine mai alba, vanzand interpretari ale Apocalipsei... Ma bucur ca nu au aprut toate, caci le-as fi cumparat.
 Nu mi-a placut seria. Tradusa prost si/sau scrisa greoi, cartiile devin ridicole oricum le-ai lua. Domnul Christos isi ia la cer sute de milioane de credinciosi, impactul devenind vizibil in lume. Ceea ce mi se pare aproape stupid sunt pilotii aia multi, teribil de credinciosi, care dispar din avioane si avioanele care izbesc in mod necesar cladiri, fara voia nimanui, mai ceva decat in 11 septembrie 2001. Mii de piloti dispar rapiti la Cer, credinciosi la modul extrem...
 Intr-o lume in care pana si Domnul Christos spune ca dragostea se va raci din cauza inmultirii faradelegii, in care El se intreaba daca va ma gasi credinta pe Pamant, varianta Rapirii e cu sute de milioane la bord!... Incredibil!... Ce se intreaba Christos e retorica, nimic mai mult... Nici macar El nu se asteapta sa aiba atatia sburatori catre El ( vorba lui Eliade). Si totusi eu ma intreb cand vad ce este...Nu cumva Christos a si venit si noi nici macar nu stim?... Ideea e teribila!
 Intr-o lume in care pastorii vor mai mult bani pentru ei si proiectele materiale decat sfintenie si adevar, credinciosii mai mult distractie decat implicare in viata sarmanilor, inselatoriile si minciuna nu mai tin cont de fratietate, de prietenie, de adevar, de consacrare, de cinste, de implicare, de sacrificiu, despre ce mai vorbim noi?... Despre sutele de milioane rapite la Cer? Sau despre cele cateva mii, care nu vor fi piloti, sau patroni sau manageri sau sefi de institutii sau guvernanti sau politicieni sau pastori dornici de parale sau ...sau?... Poate vor fi oameni cu mana murdara dupa o zi de truda care isi vor lua in serios Carte Cartilor si credinta!!!...Murdarind-o fara sa vrea, cu mizeria pamantului, a taranei, nu cu mizeriile Pamantului... Poate vor fi putini, atat de putini crestini, incat AntiChristul nu va veni pe o serie de disparitii la nivel mondial, ci cu totul altfel... Pentru ca ciobanul ala din varf de munte a disparut, ciudat, stupid, lasandu-si de data asta toate cele o suta de oi pe pasune... Nu o sa vina de aia Antichristul... Ticalosul acesta o sa vina cand Duhul Sfant care i se impotriveste se va da la o parte! Si pentru asta e suficient sa plece cateva mii la Cer!...Nu sute de milioane...
 Ok! Esti sigur ca in nebunia pe care o vezi si tu in aceste zile, Cristos nu si-a luat deja Biserica la Cer? Ce te face sa crezi ca nu a facut-o? Cerceteaza-te, amice!... Ca sa o fac si eu, asisderea! Daca crezi ca esti bun atunci Christos inca nu a venit. Eu nu mai am decat blamari pentru mine insumi! Asa ca e posibil ca Mantuitorul sa fi venit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu