marți, 12 aprilie 2016

Prea - Multe!... Culturalisme, Secularisme, Religii...



Asistam luniile acestea la framantari politice, sociale si economice pe care nu mi le-as fi inchipuit acum 20-30 de ani. Nu doar ca Europa isi modifica principiile care au stat la baza formarii ei, dar 
 drumul ei catre viitor pare sumbru, haotic. De fapt pare tot mai clar ca nu mai exista un drum de strabatut. Nu mai exista un viitor pe care expertii sa-l poata intrevedea. Ai doar in fata o fundatie imensa pe care nu stii daca se va construi deasupra un palat, o catedrala a vreunei mantuiri, o moschee a unui alt tip de mantuire, sau totul e o constructie ce nu se va finaliza nicicand. Deasupra saracii unei lumi bogate vor umple fundatii cu bete si cartoane... Sperantele au fost lasate la porti. Care inca nici macar ele nu au fost ridicate.

 Nu stiu daca Siria sau Libia au adus cu ele doar nefericire, sau nefericirea este un tip de produs brut ce se doreste transformat in altceva. Suntem in razboi, par a zice sirieni, afgani, libieni si altii din aceea zona, asa ca putem pleca si ocupa orice zona din Europa... Nu imi este in clar daca un razboi civil poate crea in cadrul unei natiuni separari categorice de etnie sau politice. Ca apoi sa genereze o intensa dorinta nu de pace sau libertate, ci una de propasire economica personala. Nu e buna Romania pentru refugiati, pentru ca si romanii o duc greu in ani de pace si democratie. E buna Germania si Suedia pentru a fi la adapostul razboaielor, caci acolo salariile sunt mari si bune. Iar toleranta in aceste tari este nu un drept de alegere corecta a unui popor, ci o obligatie impusa fiecarui german sau suedez. Chiar daca toleranta nu este rasplatita, nu are cum sa fie daca ea insasi nu genereaza o rasplata intelectuala si spirituala, intoleranta este pedepsita de catre sistemul juridic al respectivului stat. In numele unui multiculturalism grotesc, se poate accepta orice, sau aproape orice. Poti accepta ce este al altuia, al sirianului, libianului sau afganului, ba chiar esti obligat, sub incidenta pedepsirii oricarei fapte sau idei ce pune sub semnul intrebarii folosul unui astfel de principiu, dar nu mai ai voie sa accepti ce pana mai ieri a fost al tau din stramosi... Sa o spunem cinstit mostenirea iudeo-crestina!
                                          ***********************************

 Pe noi romanii, ca si pe alti europeni, ne invinge multiculturalismul de mucava a unei ideologii fara principii. In timp ce e de domeniul fantasticului sa vrei sa inalti o biserica in Arabia Saudita, de exemplu, vestul-european e plin de locasuri de inchinare musulmane. Acolo crestinismul a fost aruncat la lada de gunoi a istoriei in numele unui secularism ce reuseste paradoxul de a fi tolerant doar cu intoleranta, ca un bataus de strada ce isi loveste victimele prabusite la pamant, insa cand vede pe altul pregatit sa il sfasie, devine de un pacifism supect. Noii-veniti din Orient vor face intr-o buna zi la fel cu secularismul si multiculturalismul in numele fanatismelor nascute din "revelatii" religioase intolerante. Lada de gunoi a istoriei e inca foarte incapatoare. Numai ca atunci, crestinismul nu se va mai opune in nici un fel! (O ardem mereu cu ideea cruciadelor ticaloase si intolerante, cand de fapt cruciadele au vrut sa "elibereze" zonele "sfinte" din Israel, nu sa distruga toate religiile lumii). Dupa ce anii de zile singurul razboi real dus de secularism a fost cu crestinismul, acesta se va trezi in fata unui inamic care nu va ceda precum crestinismul. Daca crestinismul a acceptat sa i se ia haina, dandu-si si camasa, intorcand de-atatea ori obrazul celalalt, facandu-i pe detractorii sai sa vada in toate acestea o victorie facila si perfecta a secularismului biruitor, islamul nu va face asa ceva. Mahomedanismul nu va intoarce obrazul, nu va accepta sa i se ia haina si nu se va ruga pentru dusmani. Islamul nu va protesta pasnic si cu lacrimi si flori, atunci cand, ipotetic, i s-ar lua copii de institutii ce gestioneaza valoriile familiei dupa bunul plac, secular desigur, -constructii sociale, politice, dar mai ales finaciare- ce tranzactioneaza copii rapiti din familii crestine, cel putin la fel de inuman cum o faceau negutatorii de sclavi acum vreo doua secole. In care "statul neputincios" le-a dat acestor institutii de traficat carne, puteri nelimitate. Daca Moscova nu credea in lacrimi, vorba celebrului film sovietic din 1979, Oslo a lui 2015 a ales si el sa nu mai creada in lacrimi. Decat in Barnevernet!
                                                 *********************************
 Islamul nu este si nu va fi religia "pacii" cum le place sa minta sustinatorilor seculari ai ei pentru a-si asigura linistea personala. Insa bombele si mitralierele care au ucis oameni in capitalele europene arata ca nu conteaza crezul celor atacati, ci doar ai atacatorilor. Dumnezeul lor este mare doar cand oamenii sunt sfartecati, cand sangele curge in valuri. Pentru a fi imbunat Allah cere jertfe umane. Ca sa dea fecioare la schimb. Chestiunile teologice, inchinarea de cinci ori pe zi, Coranul, frumusetea textelor sau nu, vechi de sute de ani, devin minuscule, daca nu sunt insotite de uciderea infidelilor. Iar sexul devine aproape o religie in religie, atata timp cat promisiunea musulmana cea mai puternica pentru care merita sa mori cu o centura de dinamita sau un Kalasnikov in brate, ucigand oameni nevinovati, e a celor 72 de fecioare paradisiace. Promovarea astfel a unui stil sexual aberant devine necesitate primordiala. Altfel cine ar muri strigand Allah akhbar, daca ar afla cu cinci minute inainte de la vreun imam ca Allah a hotarat sa nu mai dea atatea sotii celor ce se sinucid si ucid pe altii? Un soi de democratizare islamica... Ca el ar vrea sacrificii fara sa de-a ceva in schimb... Fara sex, fara rai, fara nimic, pentru ca nefericita criza poate lovi inclusiv la nivelul divinitatii! Caci spre deosebire de crestinism, si de ce nu? de secularism totalitar, care iti cere clar si concret ce sa accepti si ce nu, fara modificari, islamul poate fi schimbat oricand de Allah, acela care poate regandi si reafirma oricand Coranul! Daca Sfanta Scriptura crestina spune nu numai ca nu se va modifica vreodata, dar nici o frantura de litera a Legii Sfinte nu va dispare, musulmanul de rand ar trebui sa traiasca cu un soi de teama, caci credinta actuala si ce face "corect" teologic acum, ar putea, la schimbarea prin voia lui Allah a legii sacre sa fie in opozitie. Sa devina cumva un infidel, bun de exclus din viata aceasta sau cea viitoare. O astfel de religie nesigura ar fi o mare problema pentru orice gandeste, asta daca nu se iau de mana cu ateii care afirma despre o eventuala dreptate a lui Dumnezeu, ca: ce-o fi o fi, unde merg toti vom merge si noi! 
 E aproape o incheiere, acum...La tot si la toate: cautati si vedeti...ce bun este Domnul!... Cautati si vedeti lumea in care traiti, cautati si vedeti ca palma pe celalalt obraz, camasa data, painea impartita cu un dusman, rugaciunea adresata lui Dumnezeu pentru vrajmas, nu e semn de slabiciune, ci de o magnifica putere! Tot o spun: Christos nu a fost atat de supranatural, cat a fost atat de antinatural!.. Sa ai toata puterea din Cer si de pe Pamant si sa accepti Crucea, sa suferi si sa mori pe ea inseamna nu sa fi supranatural, ci antinatural... Antinaturalul inseamna totala putere cu totala smerenie, totala supunere fata de Dumnezeu... Sa poti sa pedepsesti oricand, dar sa lasi ca tu sa fi cel pedepsit mereu!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu