luni, 16 iunie 2014

DUMNEZEU E CEL MAI... CE?...

  << Tocmai când era gata să pornească la drum, a alergat la El un om, care a îngenuncheat înaintea Lui şi L-a întrebat: „Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?”, „Pentru ce Mă numeşti bun?”, i-a zis Isus. „Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu!">> Marcu 10:17-18
 Unul Singur este bun ne arata Domnul Isus: Dumnezeu...Din pacate avem termeni de comparatie mereu chiar si atunci cand vorbim despre Cel Atotputernic. " Dumnezeu este cel mai bun, cel mai intelept, cel mai drept, cel mai iubitor, cel mai fidel!...". Cel mai fata de cine, cand tocmai Fiul Sau respinge nu numai comparatia, ci si un soi de absolut creat de om?...
 Domnul Isus ne invata ca exista doar o singura obtiune, fara macar un termen de comparatie, fara  virgule dupa ceea ce este Tatal Sfant! EL ESTE!... Si nu e o joaca de-a religia... EL ESTE BUN! Ne arata Domnul Isus. SINGURUL BUN! 

 Mereu tindem sa credem si sa spunem ca Dumnezeu este Cel mai...cumva, in crestinismul... simtit! El nu este Cel mai cumva, este SINGURUL, UNICUL, chiar daca cei care (nu) cred intre  Paste si  Craciun, iL hulesc zilnic intre cele doua sarbatori, care NU le prea vedem poruncite de EL, cel putin in aceasta forma care o traim de la an la an! Ca sa nu mai spun de sarbatoriile sfintiilor unde nu se spala, nu se coase, nu se face mancare... Dar se huleste la un pahar nenorocit de tuica, la o povestioara despre tarisoara noastra plina de lichele, la politicienii care fura din greu,  la patronii ce vor sa se imbogateasca instant, despre aia care, cum spunea un alcoolic de printr-o carcima moldoveneasca, un asistat social - Nu are voie sa munceasca!... Dar doctorul nu l-a oprit sa bea!... Si nici preotul sa i spuna sa nu il huleasca pe Dumnezeu, atunci cand bea din banii celor ce se chinuie sa aduca pe masa copiilor, o paine!
 E mare Dumnezeu, daca vazandu-ne ce suntem, nu ne lichefiaza! E BUN! CEL ADEVARAT  SI BUN! SINGURUL cu rabdare! SINGURUL CARE POATE A IUBI, MAI MULT DECAT PE SINE, DECAT PE FIUL SAU!...  E UNICUL! BUN!... Si care la Golgota moare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu