vineri, 27 martie 2020

Jurnal de coronavirus - partea 1


 Sunt vremurile de pe urmă în care ciumiile nu ucid tot de pe Pământ, dar sunt pretutindeni pe acest Pământ, asta e marea diferență între ce este și ce a fost! Cutremurele nu sunt peste tot, dar sunt acolo unde nu au mai fost. Iar cu frecvența lor, unde e ceva obișnuit să apară, e de zeci de ori mai mare. Foamea nu a putut fi eradicată, cu toate tehnologiile aduse și implementate. Apa e puțină pentru mulți și atât de departe pentru atâția. Oamenii sunt robi altor oameni, idei și lucruri, tot ce am facut devine impersonal, luând din persoană dorințele întunecate și fără uman. Normalitatea devine anormalitate fără credință, fără speranță, fara pasiune, fără compasiune!



    Un lucru oripilant ce poate fi vazut in orasele mari ale Romaniei: soldati in Humvee-uri dotate cu mitraliere de mare calibru gata sa ucida orice om care din prostie sau rea-vointa umbla aiurea prin oras, incalcand ordonantele "militare" emise de politicienii, civilii ăia din fruntea țării! Luptătorii țării dupa ce au infruntat hordele talibane aparand Romania in Kandahar, convinși cu dolari mulți să apere România în zone imposibile din Asia, se gândesc să ne apere de Covid-19, cu bani mai puțini, executând foc cu foc sau rafale, dacă situația virusului amenințător o impune.
 Poți crede ca vezi scenele unui film despre vreo revoluție și contrarevoluție sud-americană, cu actori și figuranți români. Și totuși nu! Armata română se dovedește ca în 1989 apropiată de popor prin lunetă sau măcar cătare, cu degetul pe tragaci, gata să intervină în stoparea, nu unei răzmerițe populare, ci a unui virus contagios. Mulțumim și pe această cale Armatei, din care și eu am făcut parte și celor ce gestionează capitalist România!
 Cineva peste multi ani, daca Dumnezeu va mai ingadui sa existam, va vedea mai clar decat mine nebunia acestor zile si va decide daca ceva s-a facut corect sau nu, in aceasta Romanie normala a unui presedinte lipsit de credinta si viziune. La fel cu a unui alcoolic numit prim-ministru de trei ori, dat jos de vreo doua ori, fara vreun merit personal, decat ca e o marioneta perfecta. Dar cum spuneam, e o tara a unei anumite normalitati!



 Stiu ca se spune ca cei care cred in teorii ale conspiratiei nu sunt zdraveni la cap! Nici eu nu sunt! Altfel m-as mula perfect cu ganduri, ideii si experiente pe normalitatea presedintelui! Scritorii Sfantei Scripturi sunt alt exemplu ca normalitatea este ceva exagerat, iar de la sfintii pana la oamenii de rand refuzam sa nu ne punem intrebari despre o boala care era vazuta ca un guturai bland, iar acum ca o ciuma exterminatoare. De ce?
 Un virus aparut in China, daca nu a aparut, cum se vehiculeaza mai nou in Italia, face ravagii psihologice la nivelul colectivului uman, fara sa fie obligatoriu ceva atat de grav. Da, se poate muri din cauza lui, asa cum nimeni nu iti poate oferi certitudinea totala a faptului ca urcand intr-o masina te vei cobora la fel de sanatos sau in viata cum te-ai suit. Poti muri intr-un accident mergand linistit pe trotuar. Toate sunt in mana lui Dumnezeu! Nu exista garantii despre viata ta pentru nici macar urmatoarele cinci minute, ca sa nu mai vorbim despre cinci ani!
 Virusul acesta a reusit sa doboare cum spun ziaristii italieni o generatie intreaga si inca nu s-a oprit. Acesta ataca cu forta pe cei batrani si pe cei cu probleme de sanatate chiar daca sunt tineri. Evident in final statul iese, dupa un recul puternic - dar nu neaparat esential, in avantaj. Nu mai trebuie sa plateasca pensii, nu mai trebuie sa plateasca medicamente scumpe (o singura injectie de Truliciti pe care o iau saptamanal costa circa 130 de lei) pentru oameni cu probleme medicale. Mai mult: acum inexistenta in farmacii a unor medicamente absolut esentiale e pusa pe seama virusului! Nu se mai importa, chiar daca problema a aparut recent. Caut din 9 martie Siofor, cand inca problemele nu erau la fel de mari si surpriza! nu se gasea atunci si nu se vor gasi nici pe mai departe!

 Ar fi o eroare sa vorbim de un haos! Nu! E o chestiune gandita! Vor urma si altele! Sper sa ma insel, dar cred ca va apare o rationalizare drastica alimentelor. Noi am importat cam 70% din alimente in ultimii ani! Poate, daca vom avea recolte bune, in masura in care li se va da voie oamenilor sa cultive pamantul si sa nu fie opriti ca sa nu se "raspandeasca" coronavirusul pe terenuri agricole sau prin padure, ca sta si pe produse agricole si asteapta sa ucida niste romani harnici, hai mai bine la o șpârlă la carciuma, ca rachiul tine loc de dezinfectant; atunci ne vom descurca cu paine, malai, ceapa, morcovi, fasole si cartofi la toamna. Legumele si mai ales fructele vor disparea de pe masa, carnea, cam la fel, vedem ce ni se mai ofera, eventual ceafa de porc cu 300 de lei kilogramul, ca acum e 100 de lei etc. Pesta porcina africana va face ravagiile dorite de conducatorii tarii, iar primul alcoolic al tarii, premierul Orban va cere raspicat ca taranul sa nu mai aiba porc (a facut-o deja acum doua luni!) sau pasare in gospodarie, ca sa ne dea la preturi astronomice prietenii lui de la Metro sau Auchan. Vom manca, pardon - gusta pentru cine nu e patron cu bani si sclavi multi, sau vom face selfiuri in magazine, cu cirese de 200 de lei kg, mere cu 50 de lei kg, capsuni cu 500 de lei kg, ca nici in Spania sau Germania nu le mai culege nimeni, ca sclavii din Romania sau Bulgaria ori Polonia nu au mai venit! Iar nemtii, italienii ori spaniolii prefera sa moara de coronavirus decat sa munceasca 400 de ore pentru 1000 de euro!

 Stati acasa! E noul slogan al celor de la putere! Esti amendat drastic daca pleci undeva cu un scop bine definit, dar nu esti convingator prin hartii sau vorbe! Somajul tehnic al milioanelor de romani trebuie platit de undeva. Amendam masiv ca sa aducem bani la buget! Pe militari nu-i scoatem  de pe strazi, ca sa facem economii, dimpotriva ei trebuie sa fie sacrificati, căci asigura pacea și ordinea în Brasov, Bucuresti, Sibiu, Vascauti, Ceamurlia sau Kandahar. Talibanii trebuie tinuti la respect! La fel romanii! Identic coronavirus!

 Trebuie să merg si sa platesc pensia alimentară și efectiv nu am cum sa justific gestul, chiar dacă e imperativ! Nu am nici o hârtie de la tribunal, încă divorțul nu e oficializat. Si totusi în același timp, merg la lucru caci firma si tara are nevoie de serviciile mele, fără sa ii pese cuiva daca contactez din tren sau de la calatorii care inca circula, coronavirus. Adica pe unul îl amedezi și ești gata să faci uz de armă că are o problemă o dată pe lună ieșind din casă, iar pe altul îl sacrifici zilnic, trimițându-l să fie potențial contaminat, fără ca tu firmă, sau mai degrabă stat român, să îi oferi protecție...
 Am cerut firmei mele un dezinfectant de mâini timp de 14 zile în care am amenințat că nu mai vând bilete, o chestiune neplătită de firmă, căci banii și la propriu și la figurat sunt oribili...dar cu urlete ale șefului meu la telefon, care vedea în amenințare mea o grevă cum nu s-a mai văzut în firmă! Deja directorul știa! Conducerea aflase! îmi răcnea furios, cu o adulație pentru cei din fruntea firmei.... Cum să nu vând eu cele 30 de bilete, câte se vând mai nou in 24 de ore? Oferta mea scurtă a fost ca să vină cineva din conducere și să mă dea afară! Simplu! Să îmi pedepsească greva! Nu a venit nimeni! Nu e un post de dorit pentru nimeni acolo!
 În final au trimis și dezinfectanți. Pe rând! La insistențele importante ale unei colege și poate și ale mele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu