marți, 7 septembrie 2021

Cum sa ii mai crezi?...

  Vine valul patru al Covidului cu varianta delta. Aia indiana. Ni se spune de catre tot felul de somitati media sau medicale (nu conteaza, toti stiu medicina si jurnalism la fel), autodeclarate astfel, care rup si ele cu dintisorii o bucatica din halca plina de valoare financiara a pandemiei. 

 Cand venea, pe vremuri, un nou val de gripa, stiam ca vremea devenise rece si eram predispusi la imbolnavire, sistemul imunitar nu mai era la fel de puternic, fructele si legumele erau mai putine. Suplimentam cu vitaminele din flaconul de la farmacie. Acum doar vaccinul pare sa ne puna la adapost, alimentatia, miscarea, un trai sanatos nu mai au nici o valoare. Nici macar medicamentele nu mai au un rol important.

 De data asta valul de Covid numarul 4 vine inainte ca vremea sa se raceasca. Vine cand vacantele si concediile se termina, in asa fel incat sa nu deranjeze perioadele de tihna ale angajatilor si elevilor, obositi si surmenati. Restrictiile, cea mai importantanta, care ne fereste de tot si toate, nelipsita masca de carpa sau plastic de unici folosinte, pe care omul obisnuit ca mine le poarta cu lunile, pentru ca nu e asa? nu ni se spune unde incepe unica si unde se termina folosinta lor. Plasticul, iata se insinueaza in viata noastra sub forma de necesitate.

 Pana acum cativa ani, la radio Romania Actualitati era o emisiune esentiala, pe la ora 11.45, zilnic, cand ni se prezentau cotele Dunarii pe parcursul ei si cotele raurilor din Romania, cu atentionarile de rigoare. Ba chiar se facea si in rusa si franceza (sic!). Acum mult mai interesant devin cotele Covidului din Romania si uneori din lume, cu atentionarile de rigoare. Ni se spune in fiecare zi cati noi bolnavi au fost descoperiti in urma testelor, cate paturi la ATI sunt ocupate, cate mai sunt libere si deci ne asteapta, cati oameni au murit de Covid pentru ca, in nemernicia lor nu s-au vaccinat! Si cati s-au vaccinat ieri si deci au scapat de boala , ATI si moarte.

 Posibil sa nu intereseze foarte mult populatia Romaniei toate acestea, dar o astfel de informare le pare celor ce conduc aceasta tara ca fiind ceva esential. Cu un strop de frica impregnata in mesaj, ei spera ca nimeni nu mai este interesat sa se gandeasca la drepturi sau dreptate, ci la propria siguranta. Deci nu vor mai fi contestatii in strada despre derapajele puterii, despre nedreptatiile celor ce conduc, despre legiile calcate in picioare de ultimul buticar pana la conducatorii statului roman. 

 Cam tot in aceasta perioada, teama poate veni si din alta parte: temperaturi tot mai crescute care topesc calotele glaciare, orase care in o suta de ani vor fi scufundate, deserturi care vor lua locul terenurilor agricole, foamete la orizont, emigratii masive care vor distruge tarii, oameni care vor muri etc.

 In acelasi timp ni se spune ca cei ce cred in teorii ale conspiratiei sunt cel putin dereglati psihic, daca nu rau-voitori si rau-facatori. Adica faptul ca ne distrugem planeta nu e o conspiratie, ci o intamplare nefericita si ticaloasa. Suntem toti vinovati, de la omul care arunca servetul umed din plastic, in vasul de toaleta pana la gigantul industrial care arunca in aer sau deverseaza in apa mii de tone de otravuri. Si totusi nu e o conspiratie. Aici e o eroare a celor needucati!

 Ca sa ne convinga de distrugerea planetei, ni se spune ca anul 2021 e cel mai cald din istoria umanitatii. Sau macar de cand se fac masuratori. Vara aceasta a fost cosmarul meteorologilor, care ne-au comunicat ca asa temperaturi mari nu au mai fost nicicand. Inutil sa discutam ca spre deosebire de cotele Covidului, cele ale temperaturilor pot fi observate de oricine cu un banal termometru. Inutil sa spunem ca masuratoriile verii nu au inceput in 1 iunie si s-au terminat pe 31 august, ci vara unora a inceput mai tarziu si s-a sfarsit mai devreme.

 Nu am remarcat ca anul acesta a fost mai cald. Stand la casa am facut focul pana la sfarsitul lunii iunie, cu o luna mai tarziu decat de obicei, si ca niciodata, am inceput sa fac din noul focul la sfarsitul lunii august. Cu aproape o luna mai devreme. La fel si termometru cel lipsit de empatie fata de meteorologii de hartie ai omenirii, nu mi-a indicat temperaturi mai mari, ci mai mici pe toata perioada verii, fata de alte perioade similare. Daca insa undeva pe glob a fost mai cald decat anii precedenti nu se poate face o generalizare pentru intreaga Planeta Pamant. Sau poate ca da!

 Si atunci cum sa ii mai cred cand din prostie sau rea vointa, trecand peste propria mea capacitate de observatie sau a altora, ni se spun aiureli care nu au legatura cu realitatea? Iar daca tind sa cred ca este o rea-vointa implicata, mi se aduce le cunostiinta ca am tendinte de psihopat... Cum sa cred ca suntem in mijlocul unei conspiratii? Asta ma discrediteaza si ma coboara la un statut nedorit de idiot! Dar exista un leac pentru asa ceva: cunoasterea de sine! Cunoscandu-ma pe mine insumi, conteaza prea putin ce spune individul platit ca sa ma blameze. Trebuie doar sa fiu smerit inaintea lui Dumnezeu care mi-a dat tot ce am! Dispretuindu-ma la sugestia ticalosilor, dispretuiesc fiinta creata de Cel PreaInalt si darul pe care El l-a pus in mine!

 Si totusi Sfanta Scriptura (care oricum este desconsiderata de acesti promotori ai dezastrului care isi spun agenti ai corectitudinii sociale, medicale, politice, culturale etc.) ne vorbeste clar de o Conspiratie la nivel global, a Antichristului, o fiinta ce va veni cu mesajul de a rezolva problemele omenirii. Nu va face nimic de genul acesta, va aduce mai mari distrugeri, dar va avea amici gen Israel cu care va incheia un legamant pe sapte ani, dovedind ca Israelul chiar daca are oameni deosebiti, de top, aceasta tara nu va fi scutita de actiuni politice si religioase prostesti, iar pana atunci de politici medicale care risca sa aduca grave prejudicii locuitorilor ei. 

 Asa ca imi este greu sa ii cred. Nu pot verifica cazurile de imbolnavire, pentru ca acesti indivizi sunt aceeasi care de aproape doi ani ne distrug linistea cu mesaje de panica, fie ca este vorba de Covid, fie de vara calduroasa ca niciodata, fie de mancarea scumpa, ori iarna ca niciodata de grea ce urmeaza, cu facturi groaznice la incalzire... Asta e ceasul lor, cum ne spunea odata Domnul Iisus! Ceasul intunericului in care cei ce ne conduc fac tot posibilul ca sa renuntam la drepturi, pentru un surogat de siguranta oferit de ei lumii, ca apoi dupa ce au obisnuit omenirea cu renuntarea la ea insasi sa puna la picioarele raului intrega planeta. Sa ii cred deci pe ei? Niciodata! Sa-L cred pe Christos? Totdeauna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu