luni, 5 octombrie 2015

Teologia crestina - Millard Erickson



 Teologia crestina - Millard Erickson
                                   (scurta descriere)

Pe parcursul a aproximativ 60 de capitole, profesorul Millard Erickson scrie o carte profunda, dar nu de neinteles, dar totusi exceptionala, o lucrare teologica comprehensiva, in care dezvaluie prin intermediul lucrarii sale temele cele mai importante ale credintei crestine: teologia, relatia teologiei cu filosofia, cine este Dumnezeu, ce face El, Creatia, omenirea, pacatul,  Christos si lucrarea Sa, mesajul Sau pentru contemporanitate, mantuirea, Duhul Sfant - cum este El parte a Dumnezeirii, Dumnezeul TriUnic, Biserica si tot ce include ea, Sfarsitul vremurilor, Rasplatirea finala etc.
Nu exista nici un element teologic important care sa nu fie cuprins in cartea sa. O carte ce acopera intregul spectru ale doctrinelor teologice.
Mai mult decat atat, profesorul Erickson nu isi expune propriile teorii pur si simplu, departe de aceasta, el ia fiecare subiect esential al teologiei, expunand cel putin trei – patru idei aduse de fiecare viziune crestina, le analizeaza conform Sfintei Scripturi, la final dandu-si o sincera si modesta parere personala, dar nefacand eroarea de a inrola cititorul la ea.
 Gasim in lucrare o forma inteligenta de studiu pentru cei ce doresc aceasta: o organizare a capitolelor: obiectivul studiului, sumar aflat la inceputul studiului, intrebari ale studiului, planul respectivului capitol, concluzie finala.

 Millard Erickson este profesor de teologie la Western Seminary din Portland Oregon. Se naste pe 24 iunie 1932 in Comitatul Isanti din statul Minnesota, SUA. Orientarea sa religioasa este calvinista moderata. Este autorul a 30 de carti, cea mai laudata ramane Teologia Crestina, lucrare scrisa intre 1983-1985.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu