miercuri, 23 februarie 2011

Ceasul si tava cu mancare au demonstrat fara echivoc ca Dumnezeu nu exista

 Se spune ca Mussolini a demonstrat ca Dumnezeu nu exista. Intr-o zi la o reuniune fascista a zis :"Daca Dumnezeu exista Il provoc sa ma fulgere in urmatoarele cinci minute!". Minutele au trecut, iar Mussolini a privit triumfator la ceas si  a spus: "Am demonstrat ca Dumnezeu nu exista!".
 Stalin isi crea cei mai fanatici membri ai societatii sovietice, gata sa moara pentru el oricand, dintre copii orfani cu ajutorul unui truc pe care il folosea de la cele mai fragede varste. Acestia erau pusi sa se roage lui Dumnezeu ca El sa le trimita hrana. Orele treceau si nu se intampla nimic. Dar apoi erau pusi sa se roage lui Stalin, aflat, poate, la sute si mii de kilometri, iar atunci se dechideau usiile salii de mese si tavi uriase cu mancare aparea. In mintea copiilor Dumnezeu nu exista, sau daca exista acesta se numea Stalin!
 Istoria a aratat mereu cum gandesc oamenii despre Dumnezeu: ca o fiinta asemanatoare lor! O fiinta ce putea fi inlantuita de dorintele firesti ale omului. Grecii au umplut Olimpul cu zei rupti din realitatea cotidiana. Iar noi crestini gandim uneori in aceasi termeni: cativa bani dati saracilor, cativa lei dati la colecta, o pomana data pentru sufletul cuiva si pac! Dumnezeu era dator sa asculte rugaciunile tuturor celor care "jertfesc" ceva din avutul lor. Iar cand omul fara credinta a vrut sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista a avut nevoie doar de un ceas in stare de functionare si de cateva minute pentru aceasta. Sau de o tava cu mancare!
Iată ce ai făcut, şi Eu am tăcut. Ţi-ai închipuit că Eu sunt ca tine. Dar te voi mustra, şi îţi voi pune totul sub ochi! PSALMUL 50: 21. Greseala omului e atunci cand crede ca Dumnezeu poate deveni un umil slujitor al sau. Se inverseaza normalitatea si devine anormalitate se inverseaza logica, care devine ilogica si ne trezim ca noi oameni putem sa manipulam sentimentele si atributele lui Dumnezeu in folosul nostru, in folosul firii umane.
 Ceea ce vedem in vrajitorie si in magie e tocmai incercarea de a supune forte si spirite mai mari pentru a le putea folosi tot pentru ai supune  pe altii dorintei firii murdare a omului. Ritualurile religioase care trebuie sa respecte exact indicatiile date de carti "sfinte" fac acelasi lucru. Insa Duhul Sfant e liber sa actioneze dupa buna placere a voii Sale si nu e prizonierul ritualurilor.
 Crestinul adevarat, crestinul care nu are doar o religie in sufletul sau, ci o credinta vie in Isus Christos trebuie sa aiba o viziune diferita. Sa inteleaga odata pentru totdeauna ca el este slujitorul lui Dumnezeu. El trebuie sa se supuna vointei suverane a lui Dumnezeu si nu invers. Altfel toata viata se va risipi in rugaciuni sterile, care nu-l vor deranja nicicum pe diavol, ci chiar le va incuraja, iar crestinul va fi mereu uscat, mereu neascultat de Cer. Atata timp cat Dumnezeu nu e pe tron, iar omul in genunchi, nu se va intampla nimic.
... cereţi şi nu căpătaţi, pentru că cereţi rău, cu gând să risipiţi în plăcerile voastre.Iacov 4:3
Daca dorinta noastra este doar ca sa mai gadilam firea cu un lucru nou, atunci ceea ce cerem este clar un fapt rau, o actiune ce risipeste...Putem ajunge sa transformam un lucru important precum rugaciunea intr-un pacat. E trist dar trebuie sa recunoastem ca de multe ori am facut astfel de pacate. Cel putin eu unul am facut. Nu vom primi, dar diavolul ne va arata cat de grozavi suntem pentru ca ne rugam tot mereu, iar cand nu vom primi, cat de putin pret pune Dumnezeu pe rugaciunea noastra si pe noi, asa ca mai bine nu ne mai pierdem timpul cu ea si cu Dumnezeu. Diavolul ne va ispiti in asa mod. 
Cel rau L-a ispitit pe Iisus Christos pentru a face un gest in care Dumnezeu sa fie obligat sa intervina caci era scris in Sfanta Scriptura! Dar in intelepciune Sa divina Iisus a vazut siretlicul diavolului. Mussolini sau Stalin nu au vazut lipsa de logica a vorbelor sau actiuniilor lor. Nu poti tu un vierme care are un ceas sa il obligi pe Dumnezeu sa iti raspunda in maxim cinci minute, ca asa vrei tu. Un blid cu mancare nu v-a revela minunea numita Divinitate. Si chiar daca in fiinte firave ale unor copii Stalin a devenit Dumnezeu pentru ca nu au inteles adevarul ca aceea mancare era produsa datorita grijei divine, Stalin nu avea absolut nici un merit.
 Nebunul zice în inima lui: "Nu este Dumnezeu!" Psalmul 53:1 E ca un verdict medical. Mintea omeneasca fara Dumnezeu este una nebuna, indiferent  cate multimi aduna in jur si cate teorii "stiintifice"si mai ales de neprobat, debiteaza un astfel de om. Dar mintea omeneasca este nebuna si atunci cand nu-l vede pe Dumnezeu ca puternic si drept Suveran, ce este dincolo de maruntisurile din viata noastra, cel ce are total control asupra noastra. El nu este Taticutul usor de pacalit daca i se spune ce vrea El sa auda. El este cel mai minunat Tata, dar si Cel ce ne vede asa cum suntem. Dar acest puternic Tata si Imparat ne iubeste si ne respecta prea mult pentru a dori sa ne aduca la picioarele Sale cu ciomagul. Uneori primim cate o varguta, dar El doreste sa ne castige inimile, sa le transforme in inimi de carne. Iisus bate la usa inimii asteptand sa i se deschida. Nu ca nu poate intra cand vrea, dar exista un suprem respect fata de om, chiar fata de cel mai pacatos om.
 Cred ca trebuie sa ne caim si sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne curateasca mintea de ganduri desarte si buzele de rugaciuni ce nu Il cinstesc pe El, ci doar aduc infrangere si amaraciune. Sa il privim pe Dumnezeu pe tronul Sau. Sa ne apropiem cu smerenie si cainta, si sa ii cerem iertare de nebunia gandurilor, sa inlaturam dorinta de a provoca reactia lui Dumnezeu. El este si va fi asupra la absolut tot Suveran. Iar cine  nu crede in El si crede ca poate orice sa faca cu Dumnezeu sa se intrebe daca viata lui sau painea cea de toate zilele nu sunt cumva darurile Celui PreaInalt si nu intamplari ale unui "accident" cosmic. Pentru ca pe mine cel putin logica mea ma invata ca accidentele nu aduc viata, bucurie, frumusete, muzica, culoare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu