sâmbătă, 25 iulie 2020

Jurnal de coronavirus! cred ca partea12

Cica Andreea Esca si-a dat seama ca are Covid-19 cand intr-o zi facea mancare in bucatarie. Si-a dat seama de boala grava avuta nu datorita febrei, tusei, neputintei de a respira. A inteles pentru ca isi pierduse mirosul si gustul.
Mi-am dat seama ca testul acesta - al bucatariei - ar putea sa fie valid, cum e cel medical, inca neomologat, dar si pe baza lui sa se faca statistici.
Am trecut si eu prin testul bucatariei cumparand piersici din Grecia, mere din Polonia, fasole din Etiopia, rosii si portocale din Turcia, usturoi din China, cartofi din Egipt, praz si ardei din Olanda, pepeni doar din marele judet Dabuleni, ce cuprinde des si Grecia.
Consumandu-le mi-am dat seama ca si eu mi-am pierdut ca si vedeta ProTV Andreea Esca gustul si mirosul de vreo douazeci de ani. Cam de cand merg in super si hyper marketuri si cumpar de acolo, produse foarte proaspete, la preturi pe masura, aduse uneori de langa noi, din Argentina. Probabil doamna Esca s-a hotarat sa faca mancare acasa acum ca s-au inchis restaurantele. Ghinionul ei! Pentru ca a inteles cat de perfida e boala asta pe care romanul obisnuit o are de mult timp! Boala gustului fad si mirosului de ozon!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu