miercuri, 27 noiembrie 2013

Eu sunt Anna!...( partea 6 )

 Consilierul intra in Sala intunecata si uriasa a Profetilor. Erau doar cativa dintre muritori care stiau despre Profeti. Despre Cei Unsprezece! Traiau intr-un secret total, absolut, de secole. Contactele cu lumea exterioara era limitata. Nu aveau voie, decat in cazuri exceptionale sa mearga pe sus, sa paseasca pe suprafata Terrei, dar nici nu dorea sa iasa in acel crepuscul murdar ce era existenta umana. Urau omenirea, pentru ca era diferita, naiva, neintelegand adevarul acesta al vietii sacre, a lor. Dar fara ea ei nu puteau exista, ei nu erau decat o cochilie goala pe o plaja, departe de un tumultos Ocean. Era o simbioza. Necesara ambelor parti! Lumea exista in aceasta forma prin ei, ei existau in aceasta forma prin ea.

 Skiem era ingrozit oridecateori intra in sala Profetilor. Cu trecerea anilor ii era tot mai greu sa intre aici intr-o lume urata intunecata in ciuda luminilor albe ce impanzeau coloanele salii. Profetii nu puteau sa aiba o vorba macar cenusie fata de el. Erau tot timpul intunecati, furiosi, nemultumiti de tot ce li se aducea in raport...Skiem vedea lumea ca nu se clatina, ca nu devine altfel fata de ieri, doar acesti cusurgii intunecati faceau o drama din orice.
 Zaner se iuta la consilierul Supremului:
 - Ce vrei? intreba furios si scarbit fata de acest vierme uman. Nu i-a placut Supremului, adauga cu o voce ironica, apa din baie? Era prea calda sau prea rece? Ti-am zis sa nu mai vii aici cu stupiditati! Fa-i idiotului ala pe plac si lasa acest Sfera al Profetilor in liniste. Sau esti prea tampit sa intelegi?
 Zaner, al doilea Cancelar al Sferei dadu sa iasa pe usa cand o voce chinuita ii striga:
 - A zis ceva de Ilie!... Cred ca e un nume... interzis!...
 O durere intensa si paralizanta il tintui  pe loc pe Zaner. Nu mai putu cateva clipe sa respire si simti ca se prabuseste. Garda de langa usa pe unde ar fi vrut sa iasa il vazu sovaind, tremurand si il apuca de brat. Zaner se intoarse transpirat si framantat, cu greu. Simti parca o lovitura de sabie la gat. Din nou. "Tișbitul! Aici si acum! Inca o data!" Simti lovitura aceea pe care o primise cand era tanar, cand chiar credea. De fapt nu mai credea in nimic decat in sine. Cand era atat de naiv si se lupta cu toti zeii lumii. Tineretea il facuse atat de increzator. Nu in zeii, ci in sine. Frumos, cutezator, cinstit, dar mai ales dornic sa isi faca un nume. Se nascuse in Ekron, apoi in razboaiele cu toti vecini invatase mestesugul armelor. Dar erau prea putini cei ce deveneau faimosi prin sabie. Cei mai multi piereau, regilor din Orient si din toata lumea nepasandu-le de cei care ii tineau pe tron ii lasau sa piara pe campurile de lupta. In timp ce ei sa imbogateau peste masura. Filistenii erau tot mai putin prezenti pe scena lumii, disparea astfel, inamicul principal Israel, dar mai putin si mai altfel! Parea ca nu dispare datorita sabiei, ci religiei!  Religia era cap si coada! Munte si vale! Cer si hasna! Zaner deveni un preot si profet al lui Baal. Dorea o masa in care sa mance bine si zilnic, bucurii carnale in numele religiei Baalului, aur ce il va primea mereu ca recompensa pentru tot ce spunea in fata multimilor!...
 Regina Isabela il  ridica pe Baal la rangul suprem in Regatul Israel, secondat de Astareea! Nu mai era un regat mare si puternic, nu mai avea maretia de odinioara cand regele David facuse din Israel si Iuda  o tara de temut. Fiul sau Solomon facuse argintul sa fie aproape fara valoare intr-o binecuvantare incredibila!... Era aproape un Nou Eden! Dar Solomon imbatranise si nu mai parea sa fie calauzit de intelepciune, ci de dorinte ciudate, dupa femei care erau frumoase si la fel de ticaloase. Avea sute de sotii si tiitoare. Batranul fiu al lui David nu avu acelasi final frumos ca al tatalui sau. Tarat de dorinta, facea pe plac sotiilor mai tinere cu zeci de ani decat el...Jertfea pentru toti zeii care i se iveau in calea sa, doar pentru un  zambet din partea printeselor sale... Nici nu le stia numele, nu era sigur daca sunt chiar sotiile sale, dar spera sa nu fie inselat. Traia intr-o lume ce era o gradina, fata de desertaciunea instalata in fiinta sa. Totul era desertaciune, niciodata el, niciodata calea pe care apucase si care insemna sfarsitul lui Israel...Lumea era desertaciune, dar nu si viata sa. Totul era desertaciune, dar nu si ideiile si vorbele sale.
 Fiul sau cel urma la tron, Roboam, reusi invatand  din intelepciunea ultimilor ani ai tatalui sau, sa distruga o imparatie. Ramanand cu o fractiune din ea si-a trait viata in ticalosie, dar macar a avut urmasi care L-au cinstit pe Adevaratul Stapan - Yahweh!
 Dincolo in lumea rupta spiritual a lui Israel, cel mai rau rege, Ahab a avut cea mai rea sotie si regina pe Isabela o fiinta straina de Israel, dar nu-i asa? Era regina si stapana a acestui minunat pamant si mostenire! Si tot atunci a trait si cel mai mare profet: Ilie! Poate un echilibru ultim? Caci Yahweh echilibreaza lumea: cel mai rau rege, cu cel mai bun profet!
 Oamenii au vazut puterea lui Yahweh si totusi nu L-au urmat! Zener stia, fusese si el lovit de sabia profetului...Fusesera sute! Opt sute cincizeci de profeti ai lui Baal si ai Astareei loviti de moarte. Doar el si inca zece nu murisera! Ilie ucisese acesti oameni, profeti ai lui Baal si al Astarteei, intr-o razbunare formidabila! Un criminal, gandi Zaner! Razbunare pentru ce? Moartea lor pentru ce? Israel a ramas acelasi! Si mai tarziu, dupa sute sau doar domii si ceva de ani, intreaga Terra a ramas aceeasi! Iar acum acest om al genocidului apare in visele cuiva... Nu ale unui taran ce isi vinde morcovii si ceapa la piata, ci ale Supremului! A acestei marionete create din celule modificate, pentru a conduce o umanitate gri, neagra sau alba, nu conteaza, si  pentru a fi supus Sferei lui Baal!
 Zaner se intoarse usor spre Skiem. 2800 de ani sunt o batranete ciudata, dar grea! Intreba aproape stupid:
 - Skiem, stii unde e Ekron?
Batranul si gras consilier ridica din umeri parand sa astepte un raspuns. Zaner il privi cu dispret, nu pentru ca Skiem nu stia, ci pentru situatia stupida se a astepta raspunsul inaintea intrebarii:
 - Da! Trebuia sa iti dau raspunsul ca tu sa vezi si sa cauti intrebarea!
 Renunta la jocul mintii si intreba direct:
  - Ce-i cu Ilie?
 Tacere! Zaner intelesese ca Skiem nu-i va raspunde. Gresise spunandu-i ceva creat de Sfera, o regula de nimic si care nu avea noima! Cine a fost acel tampit care a interzis intrebarile? Cum sa raspunzi pertinent inainte de a fi intrebat? Isi adusese aminte ca si el votase aceea lege, pentru ca sa-i blocheze pe oameni in a gandi! Gandirea inseamna intrebari si apoi cautarea raspunsurilor acestor intrebari! Orice intrebare ar putea fi un foc ce ar arde aceasta lume de gheata!De gri murdar! De sunet fara noima de tristete fara...Fara ce? se intreba sondandu-si fiinta cautand un raspuns la o intrebare pe care nimeni nu avea voie, conform Legii, sa o puna! Uitase ceva esential! Dar ce?
 Intorcandu-se la consilier intreba:
 - Dar Anna, cine e? intreba Profetul.
 In mod neasteptat Skiem burtosul, aproape intutil ii raspunse:
 - Cred ca e o locuitoare a  Pamantului! Probabil conectata cu Supremul!
 Zaner se luptase cu in tineretea sa cu egiptenii. Luptase atunci pentru hititi! Plateau mai bine! Pentru argintul primit putea sa aiba din lupanare pentru doua saptamani ce femeie isi dorea, cea mai buna mancare, cel mai bun vin, o viata minunata.... Daca isi mai dorea ceva el, filisteanul mandru, cinstit si adevarat trebuia sa isi mai caute o lupta... Nu era greu de gasit...Era atat de usor sa ucizi, dar la fel de usor sa fi omorat pentru o femeie , un vin si o oaie la protap... Tot timpul acolo era razboi... Nu avea nici un sens. El isi dorea un sens dincolo de cei 25 de ani pe care din minune ii implinise. Daca ar fi murit batran, cam pe la 32 de ani ar fi murit fericit! Si totusi cand razboiele se oprisera pentru scurt timp, avea 30 de ani. Se privi pe sine si intelese ca era frant! Nu infrant, ci doar frant!...Nici bani, femeile nu erau ce isi dorea, nici lupte in care el sa invinga singur o armata de 10 mii de egipteni sau iudei ori sirieni! Nu era un erou, era un om obisnuit, cu talente fizice si intelectuale care reusea sa nu moara in batalii...Pentru cativa arginti ai hititilor!
 Deveni brusc bland, nu stia nici el de ce:
 - Pamantul e mare, Skiem! L-am strabatut de cateva ori intr-un jeetbaloon! Inainte l-am parcurs cu piciorul si pe cal!
 Palid Skiem parea ca vrea sa verse:
-  Trebuie sa va spun intrebarea, Lord Zaner?
-  Te contrazici pe tine insuti, consilierule: daca trebuie sa spui o intrebare, de ce vrei un raspuns? Evident si eu! In loc sa dau un intrebare, cum scrie la carte, incerc sa dau un raspuns... Un raspuns la un raspuns!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu